Kartal'da Elazığlı Sanatçılara Vefa Gecesi

Kartal Belediyesi ile İstanbul Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği iş birliğinde düzenlenen ‘Sanatçılarımıza Vefa Gecesi’, Kartal’da kültür ve sanat dolu anlamlı bir buluşmaya sahne oldu.

Elazığ kültürüne ve müziğine yıllarca emek vermiş usta isimler, Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen geceyle onurlandırıldı.

Sanatçılar; Abdullah Şekeroğlu, Ahmet Aykul, Av. M. Ziya Yalçın ve Hamza Bulut adına yapılan vefa gecesinde sahne alan Kürsübaşı Müzik Grubu solistleri performanslarıyla büyük beğeni topladı. Rahatsızlığı nedeniyle Abdullah Şekeroğlu geceye katılamazken, kendisine salondan iyi dilek ve şifa temennileri iletildi. Gecede sahne alan Kürsübaşı Müzik Grubu ile solistler Hamza Bulut, Cengiz Korkut, Metin Bereket, Mehmet Yılmaz, Semih Demir ve Mehmet Demirbağ, Elazığ yöresine ait türkü ve eserlerle izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Program kapsamında gerçekleştirilen koro dinletisi salondan büyük alkış alırken, sahnelenen yöresel halk oyunları geceye renk kattı.

Geceye; Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, İstanbul İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Rabia Babaoğlu, CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, Kartal Belediyesi Başkan Vekili Olcay Özgön, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Adem Uçar ve Yasin Ünder, siyasi parti temsilcileri, Kartal Belediyesi birim müdürleri, meclis üyeleri, muhtarlar, İstanbul Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İçmeli ve dernek yöneticileri ile Kartal’daki sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı, vefa duygusunun toplumsal ve insani değerler açısından büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:

“Değerli sanatçılarımız, değerli protokol, değerli Elazığlılar, Elazığlı olmamakla birlikte Elazığ’ı ve Elazığlıları seven değerli misafirler; öncelikle hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum.Vefa; önce Yaradan’a kullukta, ehl-i söze uymakta, verilen emeğe sahip çıkmakta başlar. Ardından vatanımıza, milletimize, değerlerimize ve inancımıza vefa göstermek gerekir. Üçüncüsü ise dostlarımıza, arkadaşlarımıza, hemşehrilerimize ve güzel olan her şeye vefa göstermektir. Bu akşam düzenlenen bu anlamlı programla sanatçılarımıza vefa gösteriliyor. Dernek yönetimimizi ve bu yağmurlu havaya rağmen burayı dolduran siz kıymetli misafirleri tebrik ediyorum. Rabbim sanatçılarımıza uzun ömürler versin, seslerini ve performanslarını daha nice yıllar dinlemeyi nasip etsin. Rahatsızlığı nedeniyle aramızda olamayan sanatçımıza da Allah’tan şifa diliyorum.”

Program sonunda sanatçılara protokol üyeleri tarafından plaket takdimleri gerçekleştirildi. Vefa ve dayanışma duygusunun ön plana çıktığı gecede, kültürel değerlere sahip çıkmanın önemi bir kez daha hatırlandı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Doktorların tavsiye ettiği en önemli 5 egzersiz...
Doktorların tavsiye ettiği en önemli 5 egzersiz...