İzmit Körfezi'nde LPG yüklü tankerde yangın

Kocaeli Körfezi'ndeki LPG yüklü tangerde yangın çıktı. Yangına müdahale ediliyor.

Kocaeli Körfezi'nde LPG yüklü bir tankerde boşaltım sırasında yangın çıktı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Gemide zaman zaman patlamalar meydana geldi. Ekipler yangını söndürdü, soğutma çalışmaları yapılıyor. Gemi mürettebatının durumuyla ilgili bir bilgi henüz yok. Kıyıda ambulanslar hazır bekletiliyor.

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU: CAN KAYBI YOK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yangının kontrol altına alındığını ancak patlama riskinin her daim bulunduğunu belirtti. Başkan Karaosmanoğlu, patlamada herhangi bir can kaybının da olmadığını belirtirken, denize atlayan mürettebatın da kurtarıldığını söyledi.

3 KİŞİ YARALANDI

Yangın çıkan tankerdeki mürettebatın sağlık durumuna ilişkin haberler gelmeye devam ediyor. Tankerde bulunan mürettebatta ölen ya da yaralanan olmazken, yangına müdahale eden tankerdeki 3 kişi yaralandı.

PROF. KILIÇ: TÜPRAŞ TESİSLERİNE ÇOK YAKIN, BÜYÜK RİSK

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç: LPG'de sızıntı olmaz, sürekli yanar. Yangının çıktığı bölgenin soğutulması gerekiyor. Tanklardaki gaz miktarı ve bunların birbiriyle olan bağlantıları önemli. Yangının çıktığı nokta dışında kalan tankların da soğutulması gerekiyor. TÜPRAŞ tesislerine 700 metre mesafedeyse bu büyük risk. Geminin daha uzak noktaya çekilmesi gerekiyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Demet Akalın ve Seren Serengil yolda kalırsa...
Demet Akalın ve Seren Serengil yolda kalırsa...