İstanbul haberleri - İstanbul hava durumu - Yağmur yağacak mı?

Hafta sonu son yılların en yüksek sıcaklıklarıyla kavrulan İstanbul, bu haftadan itibaren kuzey rüzgarlarıyla birlikte serinlemeye başlayacak. Peki İstanbul'a yağmur yağacak mı?

 Cuma ve Cumartesi en sıcak 2 günü geçiren İstanbul'da bugün sıcaklık bir kaç derece de olsa daha düşük ölçüldü.

Bazı semtlerde 35'i bulan ancak kent genelinde 30 ve cıvarında seyreden sıcaklıklarda da İstanbullular sahillerde kalmayı, sıcağın etkisinden kurtulmaya çalıştı.

39.2 İLE EN SICAK : BAKIRKÖY
Meteorolojik ölçüm istasyonlarından derlenen bilgilere göre Cuma günü 39.2 dereceyle Bakırköy İstanbul'un en sıcak semti oldu. Bu sıcaklık 2007 haziran'ında ölçülüp arşivlere giren 40.2 derecelik rekordan sadece 1 derece geride kaldı.

HEM KUZEY RÜZGARI HEM YAĞMUR
Son haftayı, her gün tırmanan sıcaklıklarla geçirip sonunda sıcaklık rekorunun kapısına dayanan İstanbul kuzey rüzgarlarıyla serinleyecek. Meteorolojik tahmin istasyonlarından DHA'nın derlediği bilgilere göre Pazartesi akşam saatlerinden itibaren önce Edirne sonra da Kırklareli'nde oldukça etkili yağmur bekleniyor.
Trakya'daki kadar "çok etkili" olmasa da Salı sabahından itibaren İstanbul'da da yağmur bekleniyor. Ama İstanbul'u ve çevresini asıl serinletecek etki kuzey rüzgarlarıyla gelecek.

KARADENİZ'DE FIRTINA
Karadeniz'de fırtına düzeyinde esmesi beklenen karayel rüzgarının salı günü boyunca etkili olması bekleniyor. Rüzgar ve yağmur sıcaklıklarda önemli düşüşlere yol açacak. Sıcaklığın 20 derece ve cıvarına kadar düşmesi bekleniyor.

İSTANBUL BUGÜN
Serin havanın kapısına dayandığı İstanbul'da bugün son hafta olduğu gibi yine sahiller ve gölgeler seçildi sıcağın etkisini azaltmak için. Taksim'de sıcak havadan bunalan İstanbullular gölgeden ayrılmadı. bazıları ağaç altını tercih etti. Şemsiyeler herkes için seyyar gölge görevi gördü. Ve sahiller. Caddebostan da diğerleri gibi İstanbullu'nun denizle buluştuğu noktalardan biri oldu.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Sevgililer Günü'nde almamanız gereken klişe hediyeler
Sevgililer Günü'nde almamanız gereken klişe hediyeler