FBI ajanı IŞID teröristi ile evlendi mi?

Dünya bu şaşırtıcı haberi konuşuyor. FBI ajanı Greene'ni Suriye'ye gittiği sırada eski rap şarkıcısı bir üst düzey terörist ile evlendiği ortaya çıktı.

 Suriye'ye giden kadın ajan Greene orada üst düzey bir törerist ile evlendiğiği fakat bunu FBI'dan saklandığı öğrenildi.

FBI'da en gizli bilgilere sahip kadın çevirmen Daniela Greene'in üç yıl önce gittiği Suriye'de terör örgütünün üst düzey isimlerinden biriyle evlenmesini, CNN International manşetten verdi.

FBI'a yalan söyleyen ajan Greene, nereye gittiğini ve kocasının soruşturma altında tutulduğunu gizledi.

Greene'in kocası sıradan bir terörist değil, Denis Cuspert isimli Alman rapçi. Cuspert, internet üzerinden terör örgütüne militan kazandıran ve iki kıtada birden gizli servislerin radarındaydı.

Deso Dogg ismiyle bilinen rapçi terörist, Suriye'de Ebu Talha El Almani adını aldı. El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e methiyeler düzen ve dönemin eski ABD Başkanı Barack Obama'yı tehdit eden bir videosu bulunan Cuspert, görüntülerde daha yeni koparılmış bir insan kafası tutuyordu.İkilinin Suriye'de evlenmesinden haftalar sonra Greene korkunç bir hata yaptığını düşündü ve ABD'ye kaçtı. Ülkesine varır varmaz tutuklanan ajan, savcılarla işbirliği yapmayı kabul etti. İki yıl hapis cezası alan Greene, geçen yıl yaz mevsiminde serbest kaldı.

CNN'e resmi açıklama yapan FBI, Greene davasının gizli servisin zayıf noktalarını azalttığı yorumunu yaptı.Eski Dışişleri Bakanı çalışanı John Kirby ise, "Şüphesiz, FBI için çarpıcı bir utanç" dedi.

CNN'nin haberine göre, bir ajanın doğrudan terör örgütünün tarafına geçtiği ve ulusal güvenlik için bir utanç kaynağı olan Greene'in hikayesi hiçbir zaman açıklanmadı. Davaya bakan hakimin ilişkileri eşelemesiyle skandal patladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Nusret şovunu bu sefer Dr. Mehmet Öz'ün programında yaptı
Nusret şovunu bu sefer Dr. Mehmet Öz'ün programında yaptı