Erdoğan'dan Kuzey Irak referandumuna tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'AK Parti Genel Başkanı unvanıyla' gerçekleştirdiği meclis grup toplantısında, Kuzey Irak'ta gerçekleştirilmesi beklenen bağımsızlık referandumuna tepki gösterdi.

Partilerin meclis grup toplantıları, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devam etti. Partililerin yoğun desteği ile konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ilk bölümünü ekonomik gelişmelere ayırdı. 

Kamuyounda sıkça tartışılan 'bedelli askerlik' konusunda da görüş bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nun kararını tekrar ederek,"Şu anda böyle bir şey söz konusu değil." şeklinde konuştu.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Eylül ayında bağımsızlık ilanı için gerçekleştirmeyi planladığı referanduma için,"Beni derinden üzmüştür." diye konuşan Erdoğan, Kerkük'teki Türkmenler ve Kürtler arasında gerilime neden kararı yanlız bir adım olarak değerlendirdi.

 

"7 MİLYON İŞSİZ VARMIŞ. AYIPTIR YA!"

Eleştiri oklarını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelten Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun önceki haftalarda dile getirdiği, "Türkiye'de 7 milyon işsiz var." çıkışını eleştirdi. "Ana muhalefetin başındaki zat konuşuyor halen yalan yanlış, 7 milyon işsiz varmış. Ayıptır ya." diye konuşan Cumhurbaşkanı, Kılıçdaroğlu için "Senin bir defa kılavuzun karga." dedi.

 

"BAĞIMSIZLIK İLANI YANLIŞ BİR ADIMDIR"

Bölgemizde Katar’a yönelik mesnetsiz iddialarla başlayan bir krizle karşı karşıya kaldık. Türkiye olarak tavrımızı en baştan koyduk.

Kuzey Irak yerel yönetimiyle ilgili yapılan açıklama bizi derinden üzmüştür. Böyle bir reform arayışına girmek Irak’ın toprak bütünlüğüne tehdittir ve yanlış bir adımdır.

Temenni ederiz ki yapılacak işler istişare ile yapılsın. Çünkü bu bölgede Kuzey Irak yerel yönetimi yalnız değildir. Biz Irak'ın toprak bütünlüğünü savunurken zaman zaman orada ipin ucunun kaçtığını gördük. Bu bizi üzmüştür. Bu kritik süreçte böyle bir adım atılması kimsenin yararına değildir.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Star TV ekranlarının yeni dizisi Siyah İnci oyuncuları kimler? Hangi roldeler? Dizinin konusu ne?
Star TV ekranlarının yeni dizisi Siyah İnci oyuncuları kimler? Hangi roldeler? Dizinin konusu ne?