Erdoğan'dan Barzani'ye referandum mesajı

Kuzey Irak'taki referandum kararı Türkiye'nin tansiyonunu yükseltirken, devletin zirvesindeki isim Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Mesut Barzani'ye çok sert referandum tepkisi geldi.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin önümüzdeki günlerde yapmayı planladığı bağımsızlık referandumuna Erdoğan çok sert tepki gösterdi.

Erdoğan, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin yapmaya planladığı referanduma sert sözlerle yüklenerek "MGK'yı 27'sinden 22'sine çektik. Nihayi kararı o zaman vereceğiz." dedi.

MGK'DA GÖRÜŞÜLECEK

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Bizim bu ay MGK toplantımız 27'sindeydi. Bunu 22'sine çekişimizin sebebi de, baktık ki, bu Kuzey Irak yerel yönetimi hala aynı anlayışta devam ediyor. Burada bizleri rahatsız eden bir süreç var. Bir şey söylüyoruz. Bizim 350 kilometre orada sınırımız var, soydaşlarımız, dindaşlarımız var. Onların Kürt, Türkmen, Arap olması bizi birbirimizden ayırmıyor ama bu anlayışı Irak'ın bölünmesine yönelik adıma siz tevci ederseniz biz size buyurun devam edin diyemeyiz.

IRAK HÜKÜMETİ İLE ORTAK HAREKET EDİLEBİLİR

Burada Irak merkezi yönetiminin takındığı tavır, tabii ki bir federal yapının yöneticileri olarak kendilerinin tabii hakkıdır, biz ona müdahale etmeyiz ama gördüğümüz kadar aynı şeyleri düşünüyoruz. Şu anda Amerika'da da Sayın İbadi ile bir görüşmemiz ayrıca olacak ama gördüğümüz kadarıyla aynı istikamete bakıyoruz. O istikamet nedir? Irak'ın bölünmez bütünlüğüdür. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Zengin iş adamlarının görgüsüzlükte sınır tanımayan çocukları!
Zengin iş adamlarının görgüsüzlükte sınır tanımayan çocukları!