ENERJİ TASARRUFU SAĞLAYAN KOMPRESÖRLER, KOBİ'LERE NEFES ALDIRIYOR

Türkiye’deki tüm işletmelerin %99.7’ini oluşturan KOBİ’lerin daha rekabetçi hale gelebilmesinin yolu enerji verimliliğinden geçiyor.

Artan enerji maliyetleri, enerjide verimlilik kavramını beraberinde getiriyor. Bu durum, her ölçekte işletmeye ‘enerji verimliliğimi nasıl artırabilirim?’ sorusunu sorduruyor. Fabrikaların enerji faturalarının %30-%40 oranında büyük bir kısmı basınçlı hava odası kaynaklı gerçekleşiyor. Bu kadar fazla enerji tüketen fabrikalarda yapılacak %10-%15'lik bir iyileştirme bile toplam enerji faturasında %5 kazanım anlamına geliyor. Atlas Copco Kompresör Tekniği Endüstriyel Hava Bölüm Müdürü Gökhan Dönmez, “KOBİ’ler Türkiye’deki işletmelerin %99.7’i, toplam istihdamın ise %76.7’sini oluşturuyor. Çok sık yatırım yapabilme şansı bulunmayan KOBİ’lerin enerji tasarrufu odaklı ürünleri seçmeleri ve aldıkları ürünleri uzun ömürlü kullabilmeleri büyük önem taşıyor. Alınan bu ürünlerin kısa sürede kendini amorti edebilmesi KOBİ’lerin elini güçlendiriyor. KOBİ’lerin daha rekabetçi hale gelebilmesinin yolu enerji verimliliğinden geçiyor.” dedi.

Enerji, dünyanın en önemli konularının başında geliyor. Genel anlamda dünya kaynaklarının ve kullandığımız enerjinin sınırsız olmadığını düşündüğümüzde, enerji verimliliğinin hem maliyetleri azaltma hem de sürdürülebilirlik açısından son derece stratejik olduğu daha net ortaya çıkıyor.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ), ülke ekonomisinde büyük bir paya sahip. Bu işletmelerin enerjiyi daha verimli kullanmaları, rekabet güçlerini artırmaları ve maliyetleri azaltmaları açısından büyük önem taşıyor.

Doğru kompresör seçimi, küçük iyileştirmelerle enerji faturası %5 azaltılabilir

Fabrikaların enerji faturalarının %30-%40’ı basınçlı hava sistemlerinden kaynaklanıyor. “Enerji tasarrufu sağlamak amacıyla yapılan küçük iyileştirmeler, büyük tasarruflar sağlayabilir” diyen Atlas Copco Kompresör Tekniği Endüstriyel Hava Bölüm Müdürü Gökhan Dönmez, “Örneğin, %10-%15’lik bir iyileştirme, toplam enerji faturasının %5’ini azaltabilir. Bu da maliyetler üzerinde önemli bir etki yaratır” ifadesini kullandı. Kompresörlerin üretimde kritik bir rolde olduğu bilgisini veren Dönmez, “Doğru kompresör seçimi ve kullanımı, enerji verimliliğini artırır ve maliyetleri düşürür. Özellikle KOBİ’ler için bu, oldukça önemlidir” yorumunu yaptı.

Türkiye’de toplam enerji tüketiminin %43’ü sanayide kullanılıyor

Üretim süreçleri ve sürdürülebilirlik açısından enerji tüketimine dikkat çeken Dönmez, “Türkiye’de toplam enerji tüketiminin %43’ü sanayide kullanılıyor. Enerji verimliliği sağlamak, sadece büyük işletmeler için değil, tüm üreticiler için kritiktir. Kompresörler, enerji tasarrufu sağlayarak maliyetleri düşürür ve verimliliği artırır” dedi. KOBİ’ler başta olmak üzere üretim ve sanayi alanında girişimcilerin bilinçlendiğini, modası geçmiş eski uygulamaların terk edildiğini ve yeni nesil teknolojik imkanlardan yararlanıldığını ifade eden Dönmez, “Atlas Copco Kompresör Tekniği olarak Ar-Ge çalışmalarımız ile üreticilerimizin yanında en son teknoloji odaklı çözümlerimiz ile yer alıyoruz. Ar-Ge gücümüz ile her boyutta, her sektörün ihtiyaç duyduğu ürün ve çözümü sunabiliyoruz” dedi.

Teknik destek, yedek parça ve servis hizmetimizin yanı sıra bedelsiz ölçümleme sunuyoruz

Her boyutta üreticiye kesintisiz hizmet ve yaygın servis sağlamanın çok önemli olduğunu ifade eden Atlas Copco Kompresör Tekniği Endüstriyel Hava Bölüm Müdürü Gökhan Dönmez, “Müşterilerimize teknik destek, yedek parça ve servis hizmeti sunuyoruz. Ayrıca, enerji verimliliği konusunda sunduğunuz eğitimlerin yanı sıra bir bedel talep etmeden yaptığımız ölçümlemeler büyük şirketlerin yanı sıra KOBİ’ler tarafından büyük ilgi görüyor. Bu ölçümlemeler enerji verimliliği konusunda yol gösterici oluyor. Türkiye’nin her bölgesine ve her şehrine yaygın servis ağımızla kesintisiz hizmet veriyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Kısmetse Olur'da hangi isimler elenecek?
Kısmetse Olur'da hangi isimler elenecek?