E-Okul niye açılmıyor, E-Okul VBS düzeldi mi, ne zaman düzelir?

E-Okul niye açılmıyor, çöktü mü? E-Okul VBS sistemine TEOG sonuçlarının açılmasından sonra girilemiyor, E-Okul nasıl giriş yapılır, düzelecek mi, dondu mu, sistem arızalı mı?

 E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yoğun ziyaret dolayısıyla sistemde bir hata yaşıyor. E-Okul çöktü mü, ne zaman düzelecek?

2017 yılı itibariyle notlarını öğrenmek isteyen öğrenciler e-Okul ne zaman açılacak? sorusu sormaya başladı. Binler öğrenci karne notunu hesaplamak için girdiği e-Okul'a erişim sağlayamaması büyük merak uyandırdı. e-Okul not sisteminin dün itibariyle birlikte erişime kapatılmasıyla birlikte öğrenciler duygu ve düşüncelerini sosyal medyadan dile getirdiler.

E-OKUL NEDEN KAPANDI?

e-Okul VBS’de karne notlarının görüntülenmemesinin sebebi öğrencilerin hangi belgeyi alacağını erkenden görmesini engellemek. E-Okul üzerinden sınav sonuçlarını görüntülemek istediğinizde ise aşağıdaki hata koduyla karşılaşacaksınız.

"Sayın Velimiz: öğrencimize ait ders notları, öğrencimiz tarafından ders öğretmenlerinden öğrenilecektir"

E-OKUL NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamasına karşın e-Okul sınav sonuçları sayfası karnelerin dağıtılmasından sonra açılacak.

E okul sistemine girişte sabah saatlerinde yaşanan sıkıntılar ise kısa sürede giderildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ikinci bir kararına kadar not görüntüleme sayfasına erişemeyecek olan öğrenciler, bu esnada yalnızca devamsızlık bilgilerini görüntüleyebilecek.

E-OKUL TWİTTER YORUMLARI

@hacercinarr Nasıl bi sistemsin sen e-okul..

@gizemkirkiz Benim için bittin e-okul

@bitutampapatyya e-okul senin keyfini mi beklicez yeter daa

@wyusufarslan Amma naz yaptın be e-okul

@mugee_123 Fizikten 75 aldık e-okul çöktü iyi mi

Sosyal medya üzerinden kullanıcılar bunun gibi birçok görüş paylaştı. e-Okul ise şimdilik karne notlarının görüntülenmesinin önüne geçiyor.

E-OKUL'A EN KOLAY NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Yazılı sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

2017 OKULLAR NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama göre 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler karnelerini ve başarılı belgelerini bugün alacak.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.

YIL SONU NOTU NASIL AÇIKLANIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

E-OKUL TEOG SONUÇLARINI ÖĞRENME

Yoğunluktan dolayı aksaklıklar yaşansa da e-okul girişi normale dönmüş durumda. Birçok öğrencinin okul durumunu gösteren e-okul sistemi son derece önem arz ediyor. Performans kanaatleri, proje notları ve sınav puanlarının görüntülendiği e okul veli bilgilendirme TEOG sonuçları ile gündeme geldi.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

TÜM YORUMLAR (2 adet)
Muhammed
01.06.2017 21:18
Pazartesi günü açılacakmış
isimsiz
31.05.2017 21:38
acın su sayfayı
 
  Instagram'a beklenen özellik sonunda geldi
Instagram'a beklenen özellik sonunda geldi