Deniz Baykal açıkladı: Adalet Yürüyüşü'ne katılacak mı?

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne destek vererek, "O yürüyüşe destek veren milyonlarca insan var. Ben de onlardan biriyim." ifadelerini kullandı.

16 Nisan referandumunun ardından yaptığı '2019 başkanlık seçimleri çıkışlarıyla' parti yönetiminin tepkisini çeken Deniz Baykal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne destek açıklaması. Adalet Yürüyüşü'nün amacının farkında olan milyonlarca insandan biri olduğunu kaydeden Baykal, yürüyüşte yer almamasına rağmen destek vereceğini söyledi.

5'inci gününü geride bırakmaya hazırlanan Adalet Yürüyüşü hakkında iktidardan yükselen sert eleştirilere cevap veren Baykal, iktidara 'sert eleştirilerden uzak durun' mesajı gönderirken, İktidara tavsiyem bizi de yürümek zorunda kalacağımız zorlamalardan uzak kalmasıdır" şeklinde konuştu.

 

"YARGININ DEVREYE GİRMESİ GEREKİYOR"

Deniz Baykal, Türkiye'nin çok ciddi bir adalet krizi ile karşı karşıya olduğu bir noktaya taşındığını ileri sürerek, idari kararla hak kaybına uğrayanlar için halen çözüm mekanizmasını işletilmediğini söyledi. Yargının bir an önce devreye girmesi gerektiğini dile getiren Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye çok ciddi adalet noktasına gelmiştir. Bunun temelinde ise adaletin siyasallaştırılmasının yattığı gerçektir. Adalet siyasallaştığı için Türkiye'de adalet krizi ağır biçimde ortaya çıkmıştır. Bu tablo karşısında Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu adalet krizini toplumun anlamasına ve bu konuda duyarlılığın geliştirilmesine katkı yapmak amacıyla Genel Başkan'ın başlattığı adalet yürüyüşü tablosu ile karşı karşıyayız. Bu demokratik bir hak kullanımı niteliğinde bir uygulamadır. İnsanların tepki göstermesi demokrasinin doğal bir uygulamasıdır. Barışçıl bir anlayış içinde, iyi niyetli bir eylem. Yaşadığımız adalet krizinin ciddiyetinin herkese anlatma ihtiyacı temel bir konudur. Böyle bir yürüyüş başarılı şekilde devam ediyor. Bir tartışmanın başlatılmaya çalışıldığına tanık oluyoruz."

"SOKAKTA ADALET ARANIR MI" SÖZÜNE TEPKİ

'Sokakta adalet aranır mı' diye tepki ortaya çıkarılmak istendiğini dile getiren Baykal, "Sokakta yargılama yapılmaz. Yargılama sokak anlayışı içinde gerçekleştirilmez. Ama adalet talebi her yerde dile getirilir. Bundan doğal bir şey yoktur. Bu sokakta yargılama yapmak değildir" dedi.

Yargılamanın bu iş için ayrılmış alanlarda yapıldığını anlatan Baykal, "Sokakta adalet talebi böyle dillendiriliyorsa, olması gereken yerde adalet bulunmadığının herkes farkında olduğu içindir. Adaleti eğer o muhteşem adalet saraylarında bulmuş olsaydı insanlar böyle bir yürüyüşe ihtiyaç olmazdı. Sokakta adalet aranır sokakta yargılama yapılmaz" diye konuştu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İşte kıyametin kopmayacağı söylenen tek yer...
İşte kıyametin kopmayacağı söylenen tek yer...