Deli Gönül dizi Fatmanur (Tuvana Türkay) kimdir, ınstagram hesabı | Dizi haberleri

Deligönül dizisi Fatmanur Tuvana Türkay kimdir? FOX TV'de yeni başlayan ve ilk bölümüyle izleyenleri ekran başına kilitleyen Deli Göün dizisinin Fatmanur öğretmeni Tuvana Türkay güzellğiyle büyüledi.

 Deli Gönül dizisinde müzik öğretmenliği için gittiği Hatay'da kendisi gibi öğretmen olan bir adama aşık olan ve ailesinin rızası olmamasına rağmen evlenmek için nikah masasına oturan Fatmanur'un zor ve bir o kadar da tutkulu aşk hikayesi izleyenleri içine çekmeyi başardı.

Tuvana Türkay, Delİ Gönül dizisiyle ekranlara döndü. Kara Para Aşk, Yer Gök Aşk ve Oyunbozan gibi dizilerin kadrosunda yer alan Tuvana Türkay, Deli Gönül dizisinde müzik öğretmeni Fatmanur’u canlandırıyor. Peki, son yılların popüler isimlerinden Tuvana Türkay kimdir?

INSTAGRAM HESABI İÇİN TIKLAYIN

TUVANA TÜRKAY KİMDİR?

 

1990 yılında Bulgaristan göçmeni bir ailenin kızı olarak İstanbul’da doğan Tuvana Türkay, önce İstanbul Güneş Koleji’ni bitirdikten sonra eğitimine Beykent Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünde devam etmiştir.

2009’da yayınlanmaya başlayan Ayrılık dizisinde Kevok karakterini, 2011-2012 yıllarında ise Yer Gök Aşk dizisinde Bade Palalı karakterini canlandırmıştır. 2014-2015 yılında Kara Para Aşk dizisinde Bahar Çınar karakterini canlandırmıştır .Oyunculuğun yanı sıra şarkıcılıkla da ilgilenen Türkay, 2015 yılında Enbe Orkestrası’nın albümünde sözü müziği kendisine ait olan Ara Ne Olursun isimli parçayı seslendirmiş ve büyük beğeni kazanmıştır. Daha sonra Mustafa Ceceli aranjörlüğünde “tuana” şarkısını coverlamıştır Ayrıca şarkı sözü ve beste de yapmaktadır.

Tuvana Türkay Diziler
2009 Ayrılık Kevok
2010 Nakş-ı Dil Sultan Nakş-ı Dil Sultan
2010-2012 Yer Gök Aşk Bade Palalı Hancıoğlu
2014 Kara Para Aşk Bahar Çınar
2016 Oyunbozan Ece

Tuvana Türkay Filmler

2013 Eksik Sayfalar Ayşegül
2015 En Güzeli Gizem
2015 Güvercin Uçuverdi Sema Taşkın
2015 Bizans Oyunları (Geym Of Bizans) Ayçörek Hatun
2016 Somuncu Baba Aşkın Sırrı Necmiye
2016 Sen Sağ Ben Selamet
2017 Olanlar Oldu Aslı

 

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Diyarbakır'daki patlamadan ilk görüntüler
Diyarbakır'daki patlamadan ilk görüntüler