Çevre için Yapay Zeka Konferansı 4 Kasım'da İstanbul'da

Türkiye Bilişim Vakfı'nın ev sahipliğinde dünyanın ilk “Çevre için Yapay Zeka Konferansı (AI for Climate Summit) İstanbul'da gerçekleşecek.

4 Kasım'da İstanbul Modern'de düzenlenecek olan konferans, dünyanın önde gelen yapay zeka uzmanları ile iklim STK'larını bir araya getirerek iklim çözümü üretmelerini sağlayacak. Etkinliğin açılış konuşmalarından birini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak.
 
Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ev sahipliğinde, TBV Başlangıç Noktası platformu (Be Node) ve yapay zekanın önde gelen isimlerinden, dünyaca ünlü Geoffrey Hinton'un kurduğu Vector Enstitüsü iş birliğiyle 4 Kasım'da İstanbul Modern'de düzenlenecek olan İklim için Yapay Zeka Konferansı, dünyanın dört bir yanından yapay zeka uzmanları ve iklim STK'larını bir araya getirerek, ortak projeler üretmelerini sağlayacak. Konferansa, Kanada, Türkiye, Amerika, İsviçre ve Kırgızistan'dan beş sivil toplum kuruluşu katılacak. Etkinliğin açılış konuşmalarını TBV Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak. Konferansın konuşmacıları arasında Dr. Deval Pandya, Dr. Sedef Akınlı Koçak ve Hatime Ulukaya gibi önemli isimler yer alacak.  Konferans kapsamında yapay zeka uzmanları ve iklim STK'ları dünyanın dört bir yanından gelerek İstanbul'da buluşacaklar, ortak projeler üretmeye çalışacaklar.

İklim Eylemi İçin Küresel Yapay Zeka İttifakı, iklim acil durumlarına uzun vadeli ve yenilikçi çözümler bulmak için Vector'un yapay zeka araştırmacılarını küresel iklim gruplarıyla bir araya getiriyor. Oluşum, en iyi yetenekleri bulmak, karmaşık iklim sorunlarına karşı gelecek vaat eden yapay zeka uygulamalarını belirlemek ve kaynak ve kapasite geliştirme yoluyla etki fırsatlarını artırmayı hedefliyor.

Bağlantı Ortakları
Vector Institute, ekonomik büyümeyi teşvik etmek ve insan yaşamını iyileştirmek için Kanada'nın bilgi birikimi, yaratımı ve yapay zeka (AI) kullanımında mükemmelliği ve liderliği teşvik etme vizyonuna sahip, kar amacı gütmeyen bağımsız bir kuruluştur.
Be Node, Türkiye Bilişim Vakfı'nın uluslararası etkileşim platformudur. Öncelikli odak noktası, çağımızın en acil sorunlarına teknik çözümler bulmak için küresel ağlar oluşturmaktır.

Bağış Toplama Ortağı
Turkish Philanthropy Funds (TPF), Türk ve Türk-Amerikan topluluklarına yönelik yüksek etkili sosyal yatırımlar gerçekleştiren ABD'nin önde gelen topluluk vakfıdır. TPF, 2007'den bu yana 81 milyon doların üzerinde bağış topladı ve Türkiye'de ve dünya çapında ekonomik, sosyal ve çevresel ihtiyaçları karşılamaya odaklanan ortaklarıyla birlikte 38 milyon doların üzerinde hibe yatırımı yaptı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İşte yılbaşında en çok dinlenen şarkılar (Spotify açıkladı)
İşte yılbaşında en çok dinlenen şarkılar (Spotify açıkladı)