Binali Yıldırım: Vergi indiriminin süresi uzatıldı

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında, esnafların 'vergi borcu yapılandırması' ile 'mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimi' hakkında müjde niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına konuk oldu.

Canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yapan Başbakan Yıldırım "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin kuvvetler birliği getirdiği" eleştirileri için "Bu sistem, asıl kuvvetler ayrılığını netleştiriyor. Öncekinde kuvvetler ayrılığı yok" ifadelerini kullandı."Bu sistem yerli ve millidir, özümüzün sistemidir" diyen Yıldırım, "Bizim insanımızın tabiatına uygundur. Dışarıdan bir modeli aynen alıp uygularsak biz yine sorun yaşarız. Akademisyenler teorik bakıyor, biz hayatın içindeyiz. Vesayet odaklarından kurtulmak için sistemi değiştiriyoruz. İçinde bulunduğumuz sistem baba ile oğlu birbirine düşürür" dedi.

Başbakan Yıldırım, 2016 Haziran sonrasında işleri kötüye giden esnaf için sigorta pirimi ve vergi borçlarının Meclis açıldıktan sonra yeniden yapılandırılacağını açıkladı.

"KDV İNDİRİMİ UZATILACAK"

Başbakan Yıldırım, inşaat sektöründeki KDV indiriminin Eylül ayına kadar devam ettiğini hatırlatarak, 'Mobilya ve beyaz eşyadaki KDV indirimini de Eylül sonuna kadar uzatıyoruz" diye konuştu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Kış Hastalıklarına hangi içecekler iyi gelir?
Kış Hastalıklarına hangi içecekler iyi gelir?