Antakya'da hayata dönüşün simgelerinden olan The Museum Hotel misafirlerini ağırlıyor

26 Eylül’deki açılışı ile şehre istihdam sağlayan otel, sosyal hayata ve bölge turizmine yeniden katkı sunmayı hedefliyor.

Açıldığı ilk günden beri, Antakya’yı dünyaya tanıtan en önemli simge yapılardan biri haline gelen The Museum Hotel Antakya, 6 Şubat depremleriyle büyük bir yıkım yaşayan şehre yeniden umut olmak için 26 Eylül’de hizmete başladı. The New York Times tarafından “Dünyada görülmesi gereken 52 yerden biri” olarak gösterilen otelin yeni misyonu “Antakya’da hayata dönüşü sağlamak” olacak.

2023 yılının Şubat ayında gerçekleşen depremler sonrası en ağır hasarı alan Antakya’da, onarım çalışmaları tamamlanan ve tüm teknik kontrolleri yapılan The Museum Hotel Antakya’nın yeniden açılışı ile umutlar yeşermeye başladı.

6 Şubat depremleri sonrası oldukça zor bir dönemden geçtiklerini dile getiren Asfuroğlu Grubu Turizm Yatırımları CEO’su Sabiha Asfuroğlu Abbasoğlu “Biz o günden bu yana Antakya’dan hiç vazgeçmedik. Yapısal ve teknik anlamda tüm testleri tamamladıktan sonra The Museum Hotel Antakya’yı yeniden açmanın tatlı telaşını yaşıyoruz. Buranın açılması sadece bir otelin açılması demek değil; buranın açılması demek buradaki hayatın başlaması demek; buradaki ticaretin başlaması demek; Antakya turizminin başlaması demek.” dedi.

Vazgeçmedik; vazgeçmeyeceğiz!

Antakya’nın yeniden ayağa kalkmasının sadece Antakya’nın ya da Antakyalıların değil aynı zamanda ülkenin de sorumluluğu olduğunu dile getiren Sabiha Asfuroğlu Abbasoğlu “Hepimiz bunun için mücadele etmeliyiz. Vazgeçmedik; vazgeçmeyeceğiz! Biz, The Museum Hotel Antakya projemize 2009 yılında başladık ve inançla devam etmemizdeki tek sebep bu yapının Antakya’ya, ülkemize ve insanlığa olan katkısıydı. Ama artık inanıyoruz ki, The Museum Hotel Antakya’nın misyonu sadece Antakya’nın tanıtımına katkı sağlamayacak aynı zamanda Antakya’da hayatın başlangıcının göstergesi olacak. O yüzden hepinizi buraya bekliyoruz.” dedi.

Çok sayıda arkeolojik esere ev sahipliği yapan misafirlerini konaklarken adeta zamanda bir yolculuğa çıkaran The Museum Hotel Antakya’da yer alan en önemli eserler arasında M.S 4. yüzyıla tarihlenen “Dünyanın en büyük tek parça taban mozaiği”, bir Roma hamam yapısı, M.S 2. yüzyıla tarihlenen Pegasus mozaiği, Roma döneminden kalma bir cadde ve Helenistik döneme ait bir duvar yapısı bulunuyor. Misafirler dilerse, adeta zaman kapsülünü andıran otelin odalarında konaklayabiliyor; müze manzaralı restoranlarında şehrin lokal lezzetlerini deneyimleyebiliyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Şahan Gökbakar, Murat Cemcir ve Ahmet Kural ile aynı projede buluşuyor
Şahan Gökbakar, Murat Cemcir ve Ahmet Kural ile aynı projede buluşuyor