Afganistan'daki saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de 80 kişinin öldüğü bombalı tankerle yapılan saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi.

 Afganistan'daki terör saldırısını DEAŞ üstlendi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Almanya ve Hindistan büyükelçiliklerinin önünde meydana gelen bombalı saldırıda 80 kişi öldü, 300'den fazla kişi yaralandı. Saldırıda Türk Büyükelçiliği'nin bulunduğu bina hasar görürken büyükelçilik personelinin yaralanmadığı açıklandı. Patlama anından çekilen görüntüler saldırının ne denli büyük olduğunu gözler önüne serdi. Patlama anında büyük bir alev topu gökyüzüne yükseldi. Patlama sonrası ise çevreyi toz bulutu kapladı.

TERÖR ÖRGÜTÜ DEAŞ ÜSTLENDİ

Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre, saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Saldırıdan kısa süre önce açıklama yapan terör örgütü Taliban ise sivilleri hedef alan saldırıyı kınayarak, saldırının Taliban tarafından düzenlendiğine yönelik iddiaları yalanladı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: PERSONELİMİZDEN YARALANAN OLMADI AMA O BÖLGEDEN TAHLİYE EDECEĞİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kabil'deki saldırı en güvenli bölgede meydana geldi. Saldırı Almanya ve Hindistan büyükelçiliklerinin önünde meydana geldi. Aldığımız bilgilere göre 80 kişi hayatını kaybetti, 300'den fazla yaralı var. Bizim büyükelçiliğimiz bunlara komşu. Patlamanın etkisiyle büyükelçilik binamız hasar gördü. Personelimizden yaralanan olmadı ama o bölgeden tahliye edeceğiz" dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ebru Gündeş Sibel Can'ı solladı!
Ebru Gündeş Sibel Can'ı solladı!