ABD Başkan Yardımcısı Biden bu ay Türkiye'ye gelecek

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in 24 Ağustos'ta Türkiye'ye geleceğini bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde medya temsilcileri ile bir araya geldi. Burada gazetecilere yaptığı açıklamada Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'dan sonra ABD'nin tutumunun daha iyi olduğunu ve harekete geçtiklerine dikkat çekerek ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Başbakan Yıldırım'ın gazetecilere yaptığı açıklamadan satır başları şöyle oldu:

"15 Temmuz'dan sonra ABD'nin tutumu daha iyi ve harekete geçtiler, ABD Başkan Yardımcısı Biden de gelecek. (FETÖ) Örgütten olanlarla direkt ilişkisi olmayanları ayırmakta zorluklar var ama hatasız iş yapmak için çok çaba harcıyoruz. Bunların kendi iletişim ağları var. 50 bin kişilik bir yapı. Direk örgütte olanlarla hasbel kader bulaşmış olanları titizlikle ayıracağız. Elimizdeki bilgiler sınırlı ama biz minimum hata ile normalleşme için çaba harcıyoruz. Asker, sivil bürokrasi, iş dünyasından olanları belirliyoruz. Açığa alınanların sayısı 76 bin 597 kişi. Memuriyetten çıkarılanların sayısı 4 bin 897. Bunların 3 binden fazlası asker. Genel toplam 84 bin 494"

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...
Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...