50 Fotoğraftan oluşan sergiyle Ankara'nın değişimi

Ankara’nın Başkent Oluşunun 101. Yılı Fotoğraf Sergisiyle Kutlanıyor.

Mamak Belediyesi, Ankara’nın başkent oluşunun 101. yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor. 50 Fotoğraftan oluşan "Bir Başkent'in Doğuşu" fotoğraf sergisiyle, Cumhuriyetin ilanından bugüne Ankara’nın değişimi, tarihi ve kültürel zenginlikleri sergilenecek.

Yurdun kalbi Ankara

13 Ekim 1923 tarihinde İsmet İnönü’nün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu kanun teklifinin kabul edilmesiyle, 13 Ekim 1923 tarihinde yeni Türk devletinin başkenti Ankara oldu. Küçük bir Osmanlı kasabası olan Ankara’nın, başkent olduktan sonra geçirdiği köklü değişim "Bir Başkent'in Doğuşu" fotoğraf sergisiyle gözler önüne seriliyor.

Mamak Belediyesi Ankara’nın başkent oluşunun 101. yılı için özel etkinlikler düzenledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, Ankara’nın başkent oluşu ve başkent olduktan sonra şehirde yaşanan değişim sürecini gözler önüne serecek olan 50 fotoğraflık sergi, 13 Ekim Pazar günü Musiki Muallim Mektebi’nde davetlilerin beğenisine sunulacak. 

Çelenk bırakma töreni ve Ankara türküleri konseri

Mamak Belediyesi’nde gerçekleşecek törende, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Ankara’nın sembollerinden Seğmenler ile birlikte belediye binasına çelenk bırakacak. Kutlamalar kapsamında bir de konser verilecek. Musiki Muallim Mektebi’nde gerçekleşecek olan konserde, sevilen Ankara türküleri Mamak Belediyesi Korosu tarafından seslendirilecek. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, tüm Mamaklıları bu anlamlı kutlamalara katılmaları için Musiki Muallim Mektebi’ne davet etti.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Akıllı telefonunu değiştirmek isteyenler için... (Piyasadaki en akıllı ve en ucuz cep telefonu modelleri)
Akıllı telefonunu değiştirmek isteyenler için... (Piyasadaki en akıllı ve en ucuz cep telefonu modelleri)