45 yaş altı zorunlu emeklilik dönemi başlıyor

Bir süre önce Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in zorunlu olacağını dile getirdiği 45 yaş altı çalışan emekliliği sistemiyle ilgili yasa tasarısı Meclis'e gönderildi.

 

Bireysel emeklilik tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ulaştı. Yasaya göre 45 yaşın altında olup çalışan herkese bireysel emeklilik zorunlu kılınacak. Bu önerinin kapsamlı bir torba tasarı olarak Meclis'e gönderildiği ifade edildi.

ÇALIŞANLARI DA KAPSIYOR

Tasarının ikinci maddesi halihazırda çalışanların da bireysel emekliliğe zorunlu katılımını kapsıyor. Bu tasarıya göre uygulama Ocak 2017 itibariyle başlayacak.

Çalışanlara zorunlu girişten iki ay sonra zorunlu emeklilik planından çıkma seçeneği sunulacak.

BAŞBAKAN YARDIMCISI AÇIKLAMIŞTI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, daha önce zorunlu bireysel emeklilikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, 45 yaş altı tüm çalışanların, işverenleri tarafından, zorunlu olarak BES’e dahil edileceğini söylemişti.

Bu plana göre çalışanlardan her ay 100 lira kesilecek ve bu paralar kişilerin kendi adlarına açılacak bireysel hesaplarda tutularak, emeklilik fonlarında değerlendirilecek.

6 AY DENMİŞTİ, 2 AYA DÜŞÜRÜLDÜ

Daha önceki açıklamalarda çalışanlar isterlerse, 6 ay sonra sistemden çıkabileceği belirtilmişti. Meclis'e sunulan son öneride bu sürenin iki aya düştüğü görülüyor.

Çalışanlar öneriye göre çıkarken de hem kendi yatırdıkları paraları hem de getirisini alabilecek. Yani, sisteme giriş zorunlu, ancak çıkış serbest olacak.  

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Yeşilçam'ın en güzel yüzü Filiz Akın hayranlarını korkuttu
Yeşilçam'ın en güzel yüzü Filiz Akın hayranlarını korkuttu