2017'de bedelli askerlik çıkacak mı kimler yaralanabilecek? Hükümetten resmi açıklama

Bedelli askerlik, dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında gündeme geldi. Peki ne karar alındı? 2017 yılında bedelli askerlik çıkacak mı? Kimler yararlanabilecek? İşte ayrıntılar...

Bakanlar Kurulu, dün öğle saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı akşam saatlerine doğru sona ererken, binlerce vatandaş bedelli askerlik konusunda gelebilecek haberi bekliyordu. Toplantının ardından yapılan açıklamada bedelli askerlik konusuna yer verilmedi. Sosyal medyada ise 'BedelliAskerlikAçıklanıyor' hashtag'iyle paylaşımlar yapıldı. Peki 2017 yılında bedelli askerliğin çıkma ihtimali var mı?

BEDELLİ ASKERLİK ÇIKACAK MI?

Geçiğimiz günlerde kabine değişikliği ile birçok bakan görevini yeni isimlere devretti. Bu isimlerden biri de İsmet Yılmaz oldu. Yılmaz makamını Nurettin Canikli’ye devretti. Bunun ardından bedelli askerlik bekleyenlerin gözleri Canikli’ye çevrildi. Vatandaşların Bakanın açıklama yapması istenilen konuların en başında bedelli askerlik konusu geliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve 18 yaşını dolduran her erkek vatani görevini yapmak için askere gidiyor. Bazı kişiler geçerli sebeplerden dolayı zorunlu olan bu görevi erteleyebiliyor, hiç yapmıyor veya görev süresini kısaltabiliyorlar. Görev süresini kısaltmak isteyen vatandaşlar, istenilen şartları karşılayabiliyorlarsa belli bir ücret karşılığında bedelli askerlik uygulamasından faydalanabiliyorlar. Bedelli askerlik uygulaması, genel olarak ordunun ve devletin maddi kaynak sağlaması ve vatandaşların günlük hayatlarının sekteye uğramaması, mevcut işlerini kaybetmemeleri için çıkartılıyor. 2 Ağustos’ta düzenlene Yüksek Askeri Şura sonrasında bedelli askerlik ile ilgili bir açıklama yapılması beklenildi. Fakat konuyla ilgili bir gelişme olmadı.



HÜKÜMETTEN RESMİ AÇIKLAMA

Bedelli askerlikle ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, bedelli askerliğin şu an gündemde olmadığını söyledi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CNN Türk'te katıldığı programda bedelli askerlik açıklamasında bulundu. "Bedelli askerlik için bir hazırlık olacak mı" sorusuna Kaynak, "Türkiye'nin yurtiçinde ve yurtdışında çok önemli terör operasyonları yaparken bedelli askerliğin gündeme gelmesi mümkün değil" ifadesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BEDELLİ MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyada bedelli askerliğe ilişkin yer alan bazı ifadeleri hatırlatarak, "O sözler size mi aitti?" sorusuna Erdoğan, "Bana ait değil, ben

'Sayın Başbakan'la bir değerlendirmesi yapılır' dedim. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil." karşılığını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var" dedi. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları kurucu üyesi ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın eşi Selma Yazıcı, İstanbul'da 9 Haziran'da düzenlenen AK Parti İstanbul İl Başkanlığı iftarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında geçen bir diyaloğu sosyal medya hesabından paylaşmıştı. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Star Wars teknolojisi gerçek oldu
Star Wars teknolojisi gerçek oldu