2. Dönem destekleme ve yetiştirme kursları yaz dönemi ne zaman sona Erecek?

2016-2017 Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Birinci Dönem, İkinci Dönem ve Yaz Dönemi İş Takvimi belli oldu. Peki 2. Dönem destekleme ve yetiştirme kursları yaz dönemi ne zaman son?

 Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yaz Dönemi Öğretmen Başvuruları başladı

. Başvurular 12-18 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Öğrenci Başvuruları ise 19-25 Haziran 2017 tarihleri arasında alındı. Destekleme ve yetiştirme kurslarının yaz dönemi ise 3 Temmuz´da başladı. KURSLARA ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ 1. Kurslarda görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürlüğü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır. 2. İhtiyaç olması hâlinde, komisyon tarafından başvuruları onaylanan ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığında görevlendirilir. 3. Kurs merkezleri, görev veremedikleri veya görev verildiği hâlde girebilecekleri azami ders saatini dolduramayan öğretmenlerin diğer kurs merkezi tercihlerinde de görev alabilmesi için e-kurs modülü üzerinden “ders tamamlama” butonunu işaretleyerek diğer tercihlerinde görev alması sağlanır. Her üç tercihinde de görev alamayan ya da girebilecekleri azami ders saatini doldurmayan öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretlemişler ise ilçe millî eğitim müdürlüklerince ihtiyacı olan diğer kurs merkezlerinde görevlendirilebilirler. 4. Ücretli öğretmenlerin hangi okul/kurumlardaki derslerde görev alacakları, kurs merkezlerinin talebi doğrultusunda girebilecekleri azami ders saati sınırlılığında il/ilçe komisyonu tarafından belirlenir

Daha önce 13-19 Şubat 2017 tarihleri arasında 2. dönem kursları öğrenci başvuruları alınmıştı. 20-26 Şubat 2017 tarihleri arasında 2. dönem kursları kurs sınıf/şubeleri oluşturulmuştu. 2. Dönem Kursları 27 Şubat 2017 tarihinde başlayıp, 4 Haziran 2017 tarihinde tamamlanmıştı. Bu kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 23.09.2014 tarihli ve 15923718/20/4145909 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan ve Şubat 2015 tarihli ve 2689 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi hükümlerine göre hazırlanmıştır.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Türk Milli Takımının İzlanda karşısında yaşadığı hezimetin ardından Art arda capsler sosyal medyaya düşmeye başladı
Türk Milli Takımının İzlanda karşısında yaşadığı hezimetin ardından Art arda capsler sosyal medyaya düşmeye başladı