YouTube'da en fazla kim para kazanıyor | YouTube en fazla para kazanan kanal hangisi

'Dünyada YouTube üzerinden en fazla parayı kim kazanıyor?' sorusunun cevabı merak ediliyor. Peki YouTube en fazla para kazanan kanal hangisi?

Tüm dünyada milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapan popüler video uygulaması YouTube'un en çok para kazanan kanalları belli oldu. 

Buna göre YouTube üzerinden en fazla para kazanan kişinin, 8 yaşında bir çocuk olduğu açıklandı. Ryan ToysReview adındaki kanalında oyuncaklarını tanıtan Ryan'ın yıllık geliri 22 milyon dolara ulaştı.

Youtube'un en fazla para kazanan kişisi 22 milyon dolarlık gelirle 8 yaşında bir çocuk

Forbes'in yayımladığı YouTube'un en çok para kazanan kişileri listesinde, ilk sırada Ryan isimli çocuk yer alıyor. Ryan'ın 17 milyon abonesi bulunan oyuncak incelemeleri yaptığı ve deneyimlerini paylaştığı kanalı 8 yaşındaki Youtuber'a yıllık 22 milyon dolar para kazandırıyor. Amerikan NBC televizyonuna röportaj veren Ryan neden çok izlendiği sorusuna, "Çünkü çok eğlenceli ve komiğim" yanıtını verdi. 17 milyondan fazla abonesi bulunan kanalın toplam izlenme sayısı ise 26 milyara yaklaştı. Kanalın 22 milyon dolarlık yıllık gelirinin 21 milyon doları video öncesi reklamlardan elde edilmiş. Kalan 1 milyon dolar ise özel sponsorluk anlaşmalarından elde edilmiş.

Sadece 8 yaşında yılda 22 milyon dolar kazanan Ryan, kazancının yüzde 15'i reşit olduğunda kullanılmak üzere bir banka hesabına aktarılıyor.

Youtube'un en fazla para kazananlar listesinin tamamı ise görselde yer alıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Türkiye'de 2017 böyle geçti
Türkiye'de 2017 böyle geçti