Yökdil ne zaman?

ÖSYM tarafından bu yıl düzenlenecek alana özgü yabancı dil sınavı YÖKDİL'in sınav tarihi merak ediliyor. Peki YÖKDİL ne zaman?

YÖKDİL ne zaman? sorusunun yanıtı belli oldu. Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) tarafından yapılan YÖKDİL sınavı bu sene sonbahar döneminde ilk kez ÖSYM tarafından uygulanmaya başlanacak. Alana özgü tek yabancı dil sınavı olan YÖKDİL sınav tarihi binlerce kişi tarafından merakla araştırılıyor. İşte YÖKDİL sınav takvimi...

YÖKDİL NE ZAMAN?

7. YÖKDİL sınavı 3 Kasım tarihinde yurt genelinde yapılacak. Saat 10.15'te başlayacak olan sınav, toplam 180 dakika sürecek. Adaylar sınav sonuçlarını sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle kullanabilecek.

YÖKDİL PUANI NERELERDE GEÇERLİ?

Sınav sonuçları; Yükseköğretim Kurulu ve Kurumları ile geçerliliği kendi mevzuatlarında kabul edilmiş olan diğer kurum ve kuruluşları tarafından aranan yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla kullanılabilecektir.

Sınav sonuçları sınavın gerçekleştirildiği tarihten itibaren 5 (beş) yıl süreyle geçerlidir.

YÖKDİL NEDİR?

YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir. YÖKDİL sınav soruları Ankara Üniversitesi tarafından hazırlanmakta, sınav organizasyonu ise Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmektedir

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  CES 2018'in dikkat çeken 10 teknoloji harikası
CES 2018'in dikkat çeken 10 teknoloji harikası