Yeşilçam oyuncusu Nasır Melek hayatını kaybetti! Kimdir kaç yaşında nereli filmleri neler

70'li yılların Yeşilçam yıldızı Nasır Melek 88 yaşında hayatını kaybetti. Peki kimdir Melek? Filmleri nelerdir? İşte detaylar...

Ses sanatçısı Onur Akay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 70'li yılların Yeşilçam yıldızı Nasır Melek'in 88 yaşında 25 Mayıs Cuma günü doğduğu yer olan Tahran'da vefat ettiğini duyurdu.

İran asıllı usta oyuncunun Münir Özkul'dan Kemal Sunal'a, Filiz Akın'dan Türkan Şoray'a kadar çok sayıda ünlü isimle filmi bulunuyordu.

Onur Akay, “70'li yıllarda Yeşilçam'da oynadığı filmlerden tanıdığımız usta oyuncu Nasır Melek, böbrek hastalığı nedeni ile Tahran’da vefat etti. Asıl adı Naser Malek Motiee olan 88 yaşındaki oyuncumuzu, 25 Mayıs Cuma günü kaybettik. Sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullanarak oyuncunun fotoğraflarını da paylaştı.

İran sinemasında çok sayıda fimde oynayan ve ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alan Melek, Türk sinemasında ise Kadir İnanır’ın İki Kızgın Adam ve Cüneyt Arkın’ın ise, Deprem isimli filmi ile hafızalara kazınmıştı.

88 yaşındaki usta oyuncu bir süredir böbrek hastalığı nedeniyle tedavi görüyordu. Melek, geçtiğimiz cuma günü Tahran'da hayatını kaybetti.

İran sinemasında çok sayıda filmde oynayan ve 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan Melek, Türk sinemasında ise Kadir İnanır'ın İki Kızgın Adam ve Cüneyt Arkın'ın ise, Deprem isimli filmi ile hafızalara kazınmıştı. Nasır Melek'in gerçek adı ise Naser Malek Motiee'ydi.

OYNADIĞI FİLMLER

Tahran'da doğan ve Tahran'da vefat eden Nasır Melek, Türk Sineması’nın gelmiş geçmiş en başarılı “loser” (kaybeden) karakterlerini canlandırmış, az sayıdaki filmdeki akılda kalıcı oyunculuğu ile Türk sinemasında iz bırakmış İran’lı oyuncu olarak tanınmaktadır. Türkiye’de oynadığı filmler: Katma Değer Şaban (Halil’in Adamı) 1985, Aşk ve Nefret 1979, Baraj (Nazım Usta) 1977, İki Kızgın Adam (Kemal Tansel) 1976, Sevdalılar Deprem 1976, Bitmeyen Şarkı 1976, Avare Aşık 1970, Kölen Olayım (Hasan) 1969, Hırsız Kız (Selim Bey) 1968.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İzmir'de boyoz, Gaziantep'te beyran çorbası (Şehirlere göre kahvaltı rehberi)
İzmir'de boyoz, Gaziantep'te beyran çorbası (Şehirlere göre kahvaltı rehberi)