Yeni vergi zamları işçinin cüzdanına ateş düşürdü

Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın geçtiğimiz gün açıkladığı 2018 vergi zamları özel sektör başta olmak üzere bütün sektörleri etkilerken, işçi ve memur maaşlarının yüzde 3 oranında azalması bekleniyor.

Türkiye, 2018 yılında kemerde bir delik daha açacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Meclis'e sunulan kanun tasarısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Buna göre, Gelir Vergisi tarifesinde üçüncü dilimdeki yüzde 27 olan oran yüzde 30'a çıkarılıyor.
Tasarıyla yapılan düzenlemeye göre, ücret gelirleri için 1.1.2018 tarihinden, diğer gelirler için ise 1.1.2017 tarihinden geçerli olmak üzere gelir vergisi tarifesinin üçüncü diliminde yer alan gelirler için vergi oranı yüzde 27'den yüzde 30'a çıkarılıyor.

Hali hazırdaki düzenlemeye göre, 13 bin liraya kadar yüzde 15, 13 bin ile 30 bin lira arasındaki ücret gelirine yüzde 20, 30 bin ila 70 bin arasındaki ücret gelirine ise yüzde 27 vergi oranı uygulanıyor.
Özellikle üst düzey kamu personeli, sözleşmeli personel, döner sermaye ve üretimi teşvik primi alan kamu personeli ile bazı KİT personeli yılın son aylarında 3. vergi dilimine giriyor. Ayrıca brüt ücret üzerinden anlaşan özel sektör çalışanlarının da maaşlarında yüzde 3 oranında düşüş yaşanacak.
Tasarının yasalaşması halinde, üçüncü vergi dilimine giren kamu personeli daha fazla vergi ödemek durumunda kalacak. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Aydın Boysan: Yıllar bana o kadar çok şey öğretti ki...
Aydın Boysan: Yıllar bana o kadar çok şey öğretti ki...