Yeni Playsation ne zaman gelecek? Sony açıkladı

Son zamanlarda sürekli yeni bir konsol söylentisiyle gündeme gelen Sony'nde ilk resmi açıklama geldi. Buna göre yeni konsol için önümüzde en az 3 sene var.

Geçtiğimiz gün çıkan PlayStation 4, yaşam döngüsünün sonuna geldi haberlerinden sonra herkesin merak ettiği yeni konsol söylentilere Sony'den resmi açıklama geldi. 

Sony Interactive Entertainment'ın CEO'su Tsuyoshi Kodera yaptığı açıklamada, "bundan sonraki üç yılı bir sonraki adımımıza hazırlanmak için kullanacağız" diyerek yeni konsol söylentilere noktayı koydu.

Yapılan açıklamaya göre yeni PlayStation konsolunun 2021 yılında önce gelmeyeceğini anlayabiliriz. Normalde PlayStation konsollarının altı yedi yıllık ömrü olduğuna alışmıştık, ama 2021 demek bu iki nesil arasına sekiz sene girecek anlamına geliyor. Elbette burada dikkate alınması gereken nokta PlayStation 4'ün ömrünün bu son döneminde bile, önceki PlayStation konsollarının son dönemlerinden çok daha yüksek satış rakamlarına ulaşmaya devam ediyor olması.

PS4'ün ömrünün uzun olmasının bir sebebi de 2016 yılının sonlarında piyasaya sürülen PS4 Pro. Daha gelişmiş donanım ve tam uyumluluk özelliğine sahip olan PS4 Pro, PlayStation 4'ün ömrünü yenilemiş gibi görünüyor. Henüz Pro'nun gücünden tam manasıyla faydalandığını gördüğümüz oyun sayısının bir elin parmağı kadar olduğunu düşünürsek bu konsolun daha uzun bir ömrü olduğunu da söyleyebiliriz.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İstanbullu Gelin dizisi oyuncuları ve rolleri...
İstanbullu Gelin dizisi oyuncuları ve rolleri...