Yeni normalleşmeyle trafik eskiye döndü

Koronavirüs salgınının etkileri azalmaya başlayınca Türkiye genelinde normalle başladı. Yeni normalleşmeyle birlikte İstanbul'da trafik yoğunluğu eskiyi aratmadı.

Bugünden itibaren şehirlerarası seyahat sınırlamasından normal mesaiye geçişe kadar tüm yurtta yeni bir dönem başladı. Yeni normal kendini ilk olarak trafikte gösterdi. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirler olmak üzere yeni normalin ilk gününde trafik yoğunluğu yaşandı. İstanbul'da özellikle iki yakayı birbirine bağlayan köprülerdeki görüntü eski günleri aratmadı.

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında dokuzuncu kez ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması (15 il) gece saat 24.00 itibariyle sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, geçen perşembe günü yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından açıkladığı 1 Haziran itibariyle yeni normale dönüş kararları da, kısıtlamanın sona erdiği bugün sabah saatlerinden itibaren başladı. Beklenen gün geldi ve tüm yurtta vatandaşlar sabahın erken saatinde çalışmak için yola koyuldu.

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE BAŞLADI

Salgınla mücadele kapsamında geçici olarak kapanan iş yerlerinin normalleşme adımları kapsamında bugün itibariyle açılacak olmasıyla vatandaşlar, duraklarda ve trafikte yoğunluk oluşturdu. Kimi vatandaşlar kendi araçlarıyla kimi vatandaşlar da toplu taşıma araçlarını kullanarak işe gitmeye çalıştı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde işe gidiş saatinde yaşanan yoğunluk drone ile havadan görüntülendi. Benzer bir görüntü İzmir sokaklarında da gözlendi.

YENİ NORMALİN İLK UÇUŞU BUGÜN

Salgın nedeniyle uçuşlara ara verildiği İstanbul Havalimanı'nda, bugün ilk uçuş heyecanı yaşanıyor. Alınan tedbirler kapsamında havalimanının her noktasına sosyal mesafe kuralını anlatan bilgilendirme panoları konulurken, maskesiz havalimanına giriş yapılamayacak. İlk uçuş nedeniyle İstanbul Havalimanı'na gelen yolcuların vücut ısıları terminal girişinde bulunan termal kamera ile ölçüldü. Güvenlik kontrol noktasında sosyal mesafe kuralına dikkat edildiği gözlemlenirken, güvenlik görevlileri daha önce elle yapılan üst arama işlemini koronavirüs önlemleri kapsamında detektörle yapmaya başladı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Instagram paylaşımlarınız karakterinizi ortaya veriyor!
Instagram paylaşımlarınız karakterinizi ortaya veriyor!