Vergi yüzsüzü Hilmi Başaran kimdir, ne iş yapar?

Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan vergi yüzsüzleri listesinde 983.179.516 TL'lik vergi borcu ile listenin ikinci sırasında bulunan Hilmi Başaran kimdir, ne iş yapar?

 Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresinde yer alan vergi yüzsüzleri listesinde ikinci sırada bulunan Hilmi Başaran rekor kırdı.

Maliye Bakanlığı vergi yüzsüzlerinin listesini açıkladı. Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Türkiye’de toplam 14 bin 247 kişi ve kuruluşun devlete 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu bulunuyor. Listenin başında da Hilmi Başaran yer alıyor. Peki devlete 839,4 milyon lira borcu olan Hilmi Başaran kimdir?

İşte en çok vergi borcu bulun 50 kişi ve kurum:


HİLMİ BAŞARAN KİMDİR?

Hilmi Başaran İmar bankasının eski genel müdürüdür. Bankayı zarar uğratman suçlaması ile yargılanmıştır. İmar Bankası davasında sanık olan Hilmi Başaran, diğer sanıklar Bahattin Uzan, Tacettin Pak ve Mustafa Akar ile 1 yıl 8 ay hapis ve 1666 YTL adli para cezası almıştı.
2014 vergi yüzsüzleri listesinde birinci Hilmi Başaran'ı 672,5 milyon liralık borç ile İMARBANK OFFSHORE LİMİTED ŞİRKETİ, 433,6 milyon liralık borç ile SPORTİNGBET COM.ALDERNEY LTD. ve 385,8 milyon lira borç ile İFLAS. HAL. İMAR BANKASI T.A.Ş. ANKARA ŞB. takip etti.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi borcu 1 milyon lira ve üzerinde olanların kamuoyuna duyurulmasına ilişkin “Uygulamayla, vergisini zamanında ödeyerek vatandaşlık görevini yerine getirenlerin hakkını koruyoruz.” dedi.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Süper kahramanların kostümsüz halleri
Süper kahramanların kostümsüz halleri