Turşu suyu neden bulanır çaresi nedir?

Dışarıda hazır olarak satıldığı gibi, evde yapılması da ev hanımları tarafından tercih edilen turşu, bazen istediğimiz gibi olmayabiliyor. Bu durumun yaşanmaması için işin püf noktaları bu haberde...

Hazır olarak satın alınanlara güvenmeyen ev hanımları, evde turşu yapımı için oldukça zaman harcayıp, emek sarf ediyor. Fakat bazen sonuç istenildiği gibi olmuyor.

Turşu yapmak kolay gibi görünse de aslında öyle değil. Koyulan malzemeler az ve basit olmasına rağmen oranı tutturmak bazen zor olabiliyor. Bu oranı tutturamayanların turşularıysa bazen bulanıklaşabiliyor. Bu hoş olmayan durumu yaşayanlar ise internette "Turşu suyu neden bulanır" diye aratmaya başladı. İşte turşu yapımına dair bütün soruların cevabı bu haberde...

Turşu Suyu Neden Bulanır?

Turşu suyu bulanması turşu yaparken karşımıza çıkan sorunlardan birisidir. Turşu suyunun bulanık olmasının birçok farklı sebebi olabileceği unutulmamalıdır. Turşu için gerekli malzemelerden bir tanesinin bile eksik olması turşu suyunu bulandırabilecek bir etken olabilir. Turşunun önemli bir maddesi olan sirkenin kullanılmaması da turşu suyunu bulandıran nedenlerin başında gelmektedir. Turşu suyunu bulandırmamak için sirke kullanımı yapmaya çok özen göstermek gereklidir.

Turşu suyunun bulanık olmasının diğer bir sebebi de musluk suyu kullanımı yapılmasıdır. Bulanıklığı önlemek ve daha temiz bir kullanım yapabilmek için turşu kurarken musluk suyu kullanımı yerine temiz su kullanımı yapılmasına özen gösterilmelidir.

Turşu Yaparken Gerekli Püf Noktaları Nelerdir?

-Evde turşu kuracak kişilerin dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi temiz su kullanımı yapılmasıdır. Turşu içine kullanılacak musluk suyu turşu suyunun bulanmasına ve kötü bir görünüme neden olacak aynı zamanda turşunun da tadını bozacaktır.
-Turşu kurarken dikkat edilmesi gereken diğer önemli nokta ise tuz kullanımıdır. Turşu için normal tuz yerine iri taneli olan kaya tuzu kullanımı yapılmalıdır. Kaya tuzu çoğu markette satılan bir üründür ve bulunması kolaydır.
Turşu yaparken önemli bir püf noktası da kullanılacak sebze ve meyvelerle ilgilidir. Turşu içinde kullanılacak tüm sebze ve meyvelerin taze olmasına dikkat edilmelidir. Tüm sebze ve meyveler güzelce yıkandıktan sonra turşu yapımında kullanılmalıdır.
-Turşu yaparken kullanılabilecek ipuculardan birisi ise nohut kullanımıdır. Pişmemiş bir avuç nohutu turşuya katabilir ve daha kısa süre içinde olmasını sağlayabilirsiniz.
-Turşu yaparken kullanılacak sebze ve meyveler ufak boyutlarda kullanılmalıdır.
-Salatalık turşusu yaparken turşu için kullanılan özel ufak boyutlu salatalıklar tercih edilmelidir.
-Evde kendine turşu yapacak kişilerin önem vermesi gereken diğer konu da turşunun kullanıma başladıktan sonra buzdolabı içinde muhafaza edilmesidir.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

TÜM YORUMLAR (1 adet)
sinem
10.09.2020 20:14
Tursu koyarken bankeler neden patliyor bi turrlu anamiyorum
 
  Ünlüler hain saldırıya isyan etti!
Ünlüler hain saldırıya isyan etti!