Türkiye 'mutluluk' sıralamasında geriledi

Birleşmiş Milletler'in paylaştığı rapora göre Türkiye, mutluluk endeksinde geriledi. 156 ülke arasından geçen yıl 69'uncu sırada yer alan Türkiye, bu yıl 74'üncü sıraya düştü.

Türk halkı geçen yıla göre daha da mutsuzlaştı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, BM Sürdürülebilir Kalkınma Çözümleri Ağı, Dünya Mutluluk Raporu’nu bugün Vatikan’da bulunan Papalık Bilim Akademisi’nde açıkladı.

Raporda göre dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya.

Bu ülkeyi Norveç, Danimarka, İzlanda, İsviçre, Hollanda, Kanada, Yeni Zelanda, İsveç ve Avustralya izledi.

Türkiye’de düşüş var

Türkiye ise bir önceki raporda 69’uncu sıradayken, bu raporda 74’üncü sırada yer aldı. Türkiye, Belarus ile Pakistan’ın arasında bulunuyor.

Rapora göre en mutsuz ülke Burundi. Bu ülkeyi Orta Afrika Cumhuriyeti, Güney Sudan, Tanzanya, Yemen, Ruanda, Suriye, Liberya, Haiti ve Malavi takip etti.

Kriter ne?

Mutluluk seviyesini belirlemek için, kişi başına düşen gayri safi yurtiçi hasıla, sosyal destek, sağlıklı ömür beklentisi, yaşam tercihlerini yapabilme özgürlüğü, cömertlik, yolsuzluk algısı gibi kriterler değerlendirildi.

Örneğin ‘sosyal destek’ göstergesi olarak katılımcılara “Bir sorun yaşadığınızda, ihtiyacınız olduğunda güvenebileceğiniz akraba ya da arkadaşlarınız var mı?” sorusu soruldu.

Yolsuzluk algısını belirlemek için de hem ülke yönetiminde hem de işyerinde yolsuzluğun yaygın olup olmadığı soruldu.

Raporda ayrıca, bu ülkelerde yaşayan yabancıların mutluluk seviyesi de sıralandı. Başka ülkelerde doğanların en mutlu olduğu ülke yine Finlandiya oldu. Bu sıralamada sonuncu Suriye olurken, Türkiye 53’üncü oldu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Zeki insanların en belirgin 6 özelliği
Zeki insanların en belirgin 6 özelliği