Türk insanı 23 Nisan'hakkında neler düşünüyor?

Poltio tarafından yapılan anket ile Türk halkının 23 nisan hakkında neler düşündüğü, bu güne bakış açısı değerlendirilmiş.

TÜRKİYE VE 23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI

Poltio.com’da yanıtlanan sorular, Türk insanının 23 Nisan Çocuk Bayramı’na bakış açısını ortaya koydu!

Türkiye’nin en çok oy kullanılan sosyal anket platformu www.poltio.com, kullanıcıları tarafından sorulan ve toplam 25.389 kez yanıtlanan anketleri analiz ederek Türkiye’nin 23 Nisan Çocuk Bayramı ve çocuklar ile ilgili bakış açısını ortaya serdi.

Çocukluğumuzun 23 Nisan’ı deyince gösterilerdeki kıyafetleri hatırlıyoruz

Poltio.com’da sorulan “Çocukluğunuzun 23 Nisanlarından aklınızda en çok ne kaldı?” sorusunu yanıtlayan 747 kişinin %34’ü “katıldığım gösterilerdeki kıyafetlerim” dedi, %22,3’ü “Okul tatil olduğu için çok sevinmem”, %16’sı “Hep yağmura denk gelmesi”, %13,6’sı “TRT’deki çocuk şenliği”, %8,9’u “Okuduğum şiirler (hala aklımdalar)”, %5,1’i “Gösterilerden sonra yediğimiz abur cuburlar” dedi. “23 Nisan’da çocukların sembolik olarak makamlara oturmaları sizce güzel bir uygulama mı?” sorusunu yanıtlayan 7.965 kişinin %71,3’ü güzel bir uygulama olduğunu düşünürken, %28,7’si “Hayır” dedi. “Sizce 23 Nisan’da koltukları devralan çocuklar büyüyünce ne oluyordur?” sorusuna cevap veren 3.682 kişi %59,6’sı “Sıradan insanlar olmuşlardır” derken, %24,9’u “Beklentilerin altında ezilmiş, başarısız olmuşlardır”, %15,6’sı ise “Çok başarılı noktalara gelmişlerdir” dedi.

Cumhuriyet’in tüm çocuklar için fırsat eşitliği olduğuna inanıyoruz

1.329 kişinin cevapladığı “’Cumhuriyet fırsat eşitliğidir. Parlamenter sistem sıradan Türk çocuklarının devletin bütün makamlara gelebilmesidir.’ Katılıyor musunuz?” sorusunu yanıtlayanların %86,2’si bu söze katıldıklarını belirtirken, %13,8’i katılmadıklarını ifade etti.

Çocukluğumuzu özlüyoruz

Yine Poltio.com’da açılan “Çocukken ‘büyüyünce ne olacaksın’ sorusuna verdiğiniz yanıtla şu anda yaptığınız şey aynı mı?” sorusuna cevap veren 9.877 kişinin %81,7’si “Hayır” yanıtı verirken, %18,3 oranında “Evet” yanıtı verdi. 849 kişinin yanıtladığı “Çocukluğunuzu özlüyor musunuz?” sorusuna %87,2 oranında “Evet” cevabı geldi; yanıtlayanların %12,8’i çocukluklarını özlemediklerini belirtti.

En önemli sorun “Şiddete maruz kalan çocuklar”

“Ülkemizdeki çocukların en önemli sorunu sizce nedir?” sorusuna yanıt veren 940 kişiden %31,2’si “Şiddete maruz kalan çocuklar” cevabını verdi, %23,4’ü “Çocuk gelinler”, %20,6’sı “Okula gönderilmeyen 1,3 milyon çocuk”, %12,8’i “1 milyon üzerinde çocuk işçi”, %7,5’i “Çoğunluğu sokaklarda dilenmek zorunda kalan Suriyeli çocuklar”, %4,5’i ise “Diğer” cevabını verdi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar
Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar