TSK'dan Zap bölgesine operasyon

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'nın sığınak, barınak ve silah yığınaklarına yönelik düzenlenen hava operasyonunda 5 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

TSK kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Kuzey Irak'ın Zap bölgesindeki PKK hedefleri düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirilirken, 5 teröristin de öldürüldüğü öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütüne ait hedeflerin etki altına alınmasına yönelik harekatlar devam ediyor.

Bu kapsamda, alınan anlık istihbarat ve keşif, gözetleme vasıtalarından elde edilen görüntüler üzerine, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesine hava harekatı düzenlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçaklarının harekatı sonucu, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki 5 terörist etkisiz hale getirildi, teröristlerce kullanılan 4 mağara ve iletişim tesisleri imha edildi.

Kırmızı listede aranan terörist öldürüldüğü açıklanmıştı
Öte yandan İçişleri Bakanlığınca, Şırnak Bestler-Dereler'de 2 Kasım'da başlayan operasyonda, kırmızı listede olan Gülbahar kod adlı Hülya Eroğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Şeyma Subaşı'nın sosyal medyada taklit ettiği model belli oldu
Şeyma Subaşı'nın sosyal medyada taklit ettiği model belli oldu