TikTok yasaklandı

Apple ve Google, Hindistan'da 3 Nisan’daki eyalet mahkemesinden çıkan kararı için TikTok’u mağazalarından çekti.

Hindistan, 3 Nisan’daki eyalet mahkemesinden çıkan kararı Apple ve Google’a ileterek TikTok’un mağazalarından çekilmesini istemişti. Şirketler karara uyarak uygulamayı kendi mağazalarından çektiler. Hindistan’da TikTok yasaklandı.

Mahkeme, 3 Nisan 2019‘da Eyalet Mahkemesi’nde görülmeye başlanmış, tek duruşmada karara bağlanmıştı. Buna göre TikTok içinde pornografik içerik ve çocuk istismarı bulunduğundan TikTok’un Hindistan’da yasaklanması isteniliyordu. Mahkeme söz konusu iddiayı kabul etti ve kararı Apple ile Google’a iletti. Şirketler de bugün itibariyle uygulamayı Hindistan’daki uygulama mağazalarından kaldırdılar.

Analitik firması Sensor Tower’a göre TikTok, Hindistan’da 230 milyondan fazla indirilmişti. Verge adlı websitesine konuşan bir şirket yetkilisi: “Hindistan’da aylık 120 milyondan fazla aktif kullanıcımız var, Hint yargı sisteminin kararına saygılıyız. Bizim için önemli bir kayıp.” dedi.

Hindistan Devlet Mahkemesinin TikTok soruşturması aylardır sürüyordu. Uygulamaya yapılan soruşturmalar ve hükümetten yapılan çağrılar bir çok kişinin uygulamanın yasaklanmasını istemesine yol açtı. Hindistan Devleti Bilgi Teknolojisi Bakanı M. Manikandan, Şubat ayında hükümetin konu ile ilgili bir yasaklama isteyeceğini açıklamıştı. Bakan: “TikTok gençleri ve yetişkinleri kültürel olarak yozlaştırıyor.” dedi.

Uygulama bu kararın ardından Hindistan’daki Google Play Store ve App Store mağazaları üzerinden kaldırıldı. Ayrıca uygulamanın web sitesine de Hindistan üzerinden erişilemiyor. Uygulamanın sahibi olan ByteDance adlı şirketin mahkeme kararına itiraz edip etmeyeceği henüz belirsizliğini koruyor.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlü isimlerin Sosyal medyada 2017 yılına damga vuran yaz paylaşımları
Ünlü isimlerin Sosyal medyada 2017 yılına damga vuran yaz paylaşımları