Tarım Bakanı'ndan ucuz et açıklaması

Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ucuz et satışlarıyla ilgili olarak "Satışları 6 bin tondan 10 bin tona çıkaracağız" açıklamasını yaptı.

Hükümet tarafından yapılan ucuz et satışı ihalesini BİM ve A101 marketleri almıştı.

Önceki günlerde başlatılan uygulama kapsamında iki büyük market zincirinde kıymanın kilogram fiyatı 29 TL’den, kuşbaşı da 31 TL’den satılmaya başlanmıştı. İki zincir markete ayda 6 bin ton karkas et satılacağı duyurulmuştu.

Şimdi ise bu miktar 10 bin tona yükseltilecek.

Fakıbaba, ucuz et satışının neden iki firma ile sınırlı kaldığı yönündeki eleştirilerle ilgili olarak, 81 ilde şubesi olma şartı koyduklarını ve şartnamenin açık olduğunu söyledi. Fakıbaba, "Ucuz et satışını sadece iki markete yaptırmamızı eleştirenler var. Bu doğal. Ancak bu kararı alırken 81 ilin tamamında bu satışın yapılmasını gözettik. İkisi de aynı ve en iyi fiyatı verince
ikisine de verdik. (Bu adım sonrası) diğer marketler de et fiyatlarını düşürmek zorunda kaldı. Bu sevindirici" diye
konuştu.

Fakıbaba, "İllerde şubesi olanları özellikle seçtik. 6 bin tondan 10 bin tona çıkabiliriz. Benim dar gelirli vatandaşlarımın lütfen et yemesini kolaylaştırın.. Bana verilen ilk direktif budur. Bu konuda, her gün ben takip ediyorum. Mümkün olduğu kadar, bizim amacımız dar gelirlilere gitmek. Sabah saat 11.00'de tükendi, bu yeniden gelecek demektir. 80 milyona et vereceğiz diye bir iddia ile çıkmadık zaten. Biz elimizden geleni yapıyoruz zaten. Desteklerimiz var, dışardan buzağı ithalatımız var. Üreticilerimize destekler var. İnşallah göreceksiniz, kısa zamanda özellikle küçük aile işletmelerini devreye sokacağız." diye konuştu.

Bakan Fakıbaba ucuz et projesinin başarılı olacağına gönülden inandığını da sözlerine ekledi.  

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu
İrfan Değirmenci'nin yeni adresi belli oldu