Rusya: ABD IŞİD'e istihbarat sağlıyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'de ABD'denin hakimiyetindeki bölgelerden rejim yönetimindeki askerlere yapılan IŞİD saldırılarıyla ilgili şok bir suçlamada bulundu.

Sözcünün yaptığı açıklamaya göre; IŞİD, Esad rejimine bağlı askerlere saldırmadan önce ABD'den ihtihbarat bilgisi almış olabilir.

Saldırı sırasında teröristlerin, hükümet güçlerinin gizli yerlerini net olarak bildiklerini ve bu yerleri teğet geçtiklerini belirten Konaşenkov, “Teröristler bu bilgileri sadece hava istihbaratı sayesinde sağlayabilirlerdi. Bu bilgiler sabotaj için onlara büyük bir özenle aktarıldı” dedi.

Bölgedeki saldırıların arasında tek bir bağlantı olduğunu dile getiren Konaşenkov, “Bu saldırıların tümü, Suriye-Ürdün sınırındaki, ABD birliklerinin konuşlandığı el Tanf’tan geliyor” ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, Suriye’de IŞİD ile mücadelede en büyük engelin, terör örgütünün askeri kapasitesiyle ilgili olmadığını belirterek, “ABD’nin Suriye’de terörist gruplara verdiği destek, ülkedeki teröristlerin yok edilmesinin önündeki en büyük engel” değerlendirmesinde bulundu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Dünya 2017'ye merhaba dedi
Dünya 2017'ye merhaba dedi