Referandum gerginliği doların ateşini yükseltti

Irak'ın kuzeyindeki bağımsızlık referandumu öncesi Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınırda askeri tatbikat başlatması piyasalara yansıdı. Dolar/TL bugün 3.50 seviyesini gördü.

Son dönemde düşüşe geçen Dolar, referandum gerginliğinin ardından yeniden yükseldi.

Dolar/TL , gece geç saatlerde 3.49 seviyesinin üzerini görmesinin ardından bugün 3.5007 seviyesini test etti.

Dolar/TL kuru, Kuzey Irak'taki referandum öncesinde Güney sınırında tatbikat başlatıldığı yönünde Pazartesi günkü haberlerin etkisiyle yükseldi.

Dolar/TL , 11 Eylül'de yurt içinde 2'nci çeyrek büyüme verisinin yüzde 5.1 ile beklentilere yakın açıklanmasının ardından 9 aydan bu yana ilk defa 3.40'ın altına gerilemiş ancak burada kalıcı olamamıştı.

Uluslararası piyasalarda ise doların G-10 paraları karşısında geçtiğimiz günlerdeki hafif yükselişi de ABD parasını TL karşısındaki kazançlarında etkili oldu.

Yurt içi tarafta bu hafta kuru etkileyebilecek yoğun veri akışı bulunmazken, yurt dışı tarafta Fed'in Salı günü başlayacak olan iki günlük politika toplantısı etkili olacak.

Fed'in faiz değişikliğine gitmesi beklenmezken, dikkatler bilanço daraltılmasının detayları üzerinde yoğunlaşacak.

Türk Lirası, bu haftaki işlemlerde dolar karşısında yüzde 1.41 değer kaybetti. TL, Bloomberg'ün takip ettiği gelişen piyasa paraları arasında dolar karşısında en fazla değer kaybeden para oldu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Photoshop efektlerine meydan okuyan sanatsal makyaj!
Photoshop efektlerine meydan okuyan sanatsal makyaj!