Ramazan'da ağız kokusunu önleyen yiyecekler hangileri?

Ramazan ayında uzun süren açlık, birçok vatandaşta ağız kokusuna neden oluyor. Günlük yaşamdaki bu rahatsız edici durumun önüne geçmek için de çözüm arayışı başlıyor. Peki ağız kokusu nasıl giderilir?

Ramazan aylarının belki de en büyük sorunlarından birisi ağız kokusu. Uzun süre açlığa ve diş fırçalamamaya bağlı bir biçimde ortaya çıkan ağız kokusunu önleyen yiyecekler sayesinde bu sorun artık hayatınızdan çıkacak. Ramazan ayında ağız kokusunu önleyen yiyecekleri sizler için listeledik, göz atmadan geçmeyin.

Çilek: Dişler için doğal bir peeling olan çileği lezzetli bir meyve olarak hem sahurda hem de iftarda tüketebilirsiniz.

Maydanoz: Ağız kokusunu giderici özeliği ile dikkat çeken maydanozu sıklıkla tüketebilirsiniz.

Kivi: Çok sevilen meyvelerden birisi olan kivi bol miktarda C vitamini içerdiği için diş yüzeyindeki lekeleri temizleyici bir etkiye sahip.

Salatalık: Düşük kalori özelliği sayesinde sahur ve iftar için ideal bir yiyecek olan salatalık ağız kokusuna da birebir.

Yer fıstığı: Tükürük üzerinde yer alan çürük önleyicileri dengeleyen yer fıstığı ile ağız kokusundan ve diş çürüklerinden kurtulabilirsiniz.

Peynir: İçeriğinde yer alan kazein isimli madde sayesinde çürükleri önleyen peyniri iftar ve sahurda sıklıkla tüketerek ağız kokusundan da kurtulabilirsiniz. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Söz reyting sırlamasında zirveyi kimseye kaptırmıyor! Yeni bölümde neler yaşanacak?
Söz reyting sırlamasında zirveyi kimseye kaptırmıyor! Yeni bölümde neler yaşanacak?