Polis alımı ne zaman? - PÖH sözlü mülakat soruları nasıl? - PÖH yaş şartı nedir?

Polis Teşkilatının en etkin birimlerinden Polis Özel Hakeret başvurularının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. PÖH sözlü mükalet ve yaş şartları nedir? Polis alımı ne zaman yapılacak 2017?

Terörle mücadelede büyük rol oynayan Polis Özel Harekat alımının ne zaman yapılacağı adayların en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi. 

Alımlar ile ilgili henüz net bir tarih yok. Bu konuda halen bir açıklama da gelmedi. Ancak 22. dönem POMEM alımı kapsamında polis özel harekat alımının yapılması bekleniyor. 21. dönem POMEM alımlarında mülakat süreci devam etmektedir. Mülakat sürecinin tamamlanması ve adayların eğitime başlamasının ardından yeni dönem alımlarının yapılması bekleniyor. Bu da kesin olmamakla birlikte 2018 yılının 2. veya 3. ayına tekavül etmektedir. POMEM okullarında boşluk varsa 10 bin kişilik PÖH alımı bu sene yapılabilir fakat yoksa Polis Özel Harekat PÖH alımları seneye sarkabilir. 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler.

Emniyet Genel Müdürlüğü en az lise mezunu Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapılacak mı? PÖH alımları ne zaman yapılacak? PÖH alımlarında hangi şartlar aranacak, kimler başvuru yapabilecek. Emniyet Genel Müdürlüğünün en seçkin kadrolarından olan ve yetenekli adayların yerleştiği Polis Özel Harekat sınıfı için aralıklarla öğrenci alımları yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl KPSS şartsız, lise mezunu ve askerlik şartsız şekilde yapılan PÖH alımlarının yeni dönemde de aynı başvuru şartları ile yapılması beklenmektedir. Alımlar ile ilgili henüz net bir tarih yok.

POLİS ÖZEL HAREKAT YAŞ ŞARTI VAR MI?

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler.

2017 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1990 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

2018 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1991 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

BAYAN ADAYLAR İÇİN AYRILAN KADRO

Geçtiğimiz gün TBMM'de MHP'li Arzu Erdem, geçtiğimiz yıl yapılan PÖH alımında bayan adaylara hiç kadro ayrılmadığını gündeme getirmiş ve İçişleri Bakanlığına yeni dönem alımında bayan PÖH alımı olacak mı sorusunu yöneltmişti. Bakan Soylu ise yeni dönem de bayan adaylara da kadro ayrılacağını onların öağdur edilmeyeceğini söyledi.

Bakan Soylu'nun bu açıklaması KHK'dan aylar sonra gelmişti. Bu nedenle yapılacak PÖH alımında bayan alımı arttırılması beklenmektedir. Bu da genel alım sayısının artması anlamına gelmektedir.

POLİS ALIMLARI NE ZAMAN?

Alımlar ile ilgili henüz net bir tarih yok. Bu konuda halen bir açıklama da gelmedi. Ancak 22. dönem POMEM alımı kapsamında polis özel harekat alımının yapılması bekleniyor. 21. dönem POMEM alımlarında mülakat süreci devam etmektedir. Mülakat sürecinin tamamlanması ve adayların eğitime başlamasının ardından yeni dönem alımlarının yapılması bekleniyor. Bu da kesin olmamakla birlikte 2018 yılının 2. veya 3. ayına tekavül etmektedir.

KPSS ŞARTI ARANIYOR MU?

Geçtiğimiz yıl KPSS şartsız, lise mezunu ve askerlik şartsız şekilde yapılan PÖH alımlarının yeni dönemde de aynı başvuru şartları ile yapılması beklenmektedir.

PÖH ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Özel Harekat alımları POMEM kapsamında yapılmaktadır. Şu anda 20. dönem POMEM eğitimleri sürerken 21. dönem başvuruları tamamlandı ve önceki dönemden kalan adayların da eğitimleri devam ediyor. Eğer POMEM okullarında boşluk varsa 10 bin kişilik PÖH alımı bu sene yapılabilir fakat yoksa Polis Özel Harekat PÖH alımları seneye sarkabilir.

ADAYLARDA ARANILACAK NİTELİKLER

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM'lere başvuru yapacak adaylardan,

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),

ç) Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlü isimlerin yıllar içerisinde ettikleri ve hafızalara kazınan talihsiz sözler!
Ünlü isimlerin yıllar içerisinde ettikleri ve hafızalara kazınan talihsiz sözler!