Passolig nedir nasıl çıkarılır paralı mı - Kupa maçlarında passolig şart mı ?

Türkiye'deki futbol maçlarında statlarda sık sık yaşanan şiddet olaylarının içinde yer alan ve suç işleyenlerin kolayca belirlenebilmesi için passolig sistemine geçilmişti. Peki nedir passolig?

Futbol sadece futbol değildir. Ancak şiddet, vandalizm, holiganizm de değildir.

Türkiye'de de maalesef şiddet olayları sık sık gerçekleşiyor. Özellikle 3 büyükler olarak tabir edilen Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında oynana maçlarda istenmeyen görüntüler ortaya çıkıyor.

Sahaya atılan yabancı maddeler, sahaya inen taraftarlar, küfürler, Türk futbolunun adeta ayrılmaz parçası haline geldi.

Son olarak Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan kupa maçında çıkan olaylar ve tatil edilen maç, passoligi sorgulatır hale getirdi.

Ateşli taraftar olmanın yanlış anlaşıldığı ülkemizde bu tip şiddet olaylarının önüne geçmek, suç işleyen kişileri kolayca tespit edebilmek için passolig adlı e-bilet sistemine geçilmişti.

İşte passolig hakkında ayrıntılı bilgiler...

Passolig nedir?

14 Nisan 2014’te passolig uygulamasına geçildi. Bu uygulama ile beraber kâğıt bilet devri son buldu, elektronik bilet sistemine geçilmiş oldu. Passolig ile tüm taraftarların müsabakaları güvenli şekilde izleyebilecekleri ön görüldü Bu kart sistemi; tribünleri huzursuzluktan ve her tür gerçekleşmesi olası şiddet olaylarından uzak tutmak amacı taşıyor. Passolig uygulamasıyla taraftarların maç için aldıkları bilet; passolig kartlarına yüklenmiş oluyor. Maç bilgisi ise SMS veya e-posta ile taraftara ulaştırılıyor. Bu sistemle çok daha hızlı şekilde, hemen hemen hiç beklemeden maçlara giriş sağlanmış oluyor.

Passolig nasıl çıkarılır?

Passolig’in web sitesine giriş yaparak ‘Passolig karta başvuru’ kısmını seçiyorsunuz,
‘Hemen Al’ seçeceğine tıklayarak, karşınıza çıkacak ekrandaki başvuru formunu dolduruyorsunuz,
Böylece telefon numaranıza şifre gelecek, bu gelen şifreyi alana giriyorsunuz,
Passolig kart türünün seçimini yapıyorsunuz (3 adet kart tipi mevcut),
Fotoğrafınızı yükleyip ödeme kısmına geçiş yapıyorsunuz,
Ödeme 3 aşamada gerçekleşebilir: Kredi kartı, nakit veya promosyon kodu.
Başvurunuzdan sonra kartınız belirttiğiniz adrese ulaştırılıyor.

E-bilet süresi nasıl uzatılır?

Passolig kart; 6222 sayılı kanun nezdinde spor içi şiddetin önlenmesi adına 8 yaş ve üstü için maçlara girişte zorunludur; ancak bu kart için her yıl e-bilet ücreti ödersiniz ve ancak böylece maç bileti satın alabilirsiniz. Bu bedel; her sene için yenilenmelidir. E-bilet süresini uzattığınız takdirde bilet satın alımı yapabilirsiniz. E-bilet süresi uzatmak için pek çok ödeme alternatifi mevcut. Passolig kart, kredi kartı veya nakit seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Türkcell, Türk Telekom ve Vodafone hatları için SMS ile mobil ödeme alternatifi de mevcut. Bu süreyi uzatmak için ise yine passolig web sitesine giriş yapıp, e-bilet kullanım süresini uzatmak istiyorum seçeceğine tıklıyorsunuz, çıkan sayfada gerekli bilgileri girip ödemeyi gerçekleştirdiğinizde süreniz otomatik olarak uzatılmış oluyor. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Doğu Ekspresi ile 24 saat süren unutulmaz yolculuk
Doğu Ekspresi ile 24 saat süren unutulmaz yolculuk