Paralimpik sporcu ötanazi yaptırdı

Tekerlekli sandalye dalında Belçika'ya 2012 yılında altın madalya getiren Marieke Vervoort, kas hastalığının dayanılmaz seviyeye gelmesi nedeniyle ötanaziyle yaşamına son verdi.

Vücudunun kendini yenileme fonksiyonunun kaybolması sebebiyle sürekli ağrı çeken ve nöbetler geçiren Vervoort'un bacakları felç olmuştu. Üç yıl önce 2016 Rio Olimpiyatları sonrası kendini öldürmeyi düşündüğünü söylediği için dünyayı şoke eden Marieke, Brezilya'da iki madalya kazanmıştı.

Marieke Vervoort, 2012 yılında Londra Paralimpik Olimpiyat Oyunları’nda 100 metrede altın, 200 metrede gümüş madalya kazandı. 40 yaşındaki sporcu 2016 Rio’daki Oyunları'nda da gümüş ve bronz madalya elde etti.

Vervoort durumuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada uyuyamadığını dile getirirken; görme yetisini yavaş yavaş kaybettiğini, nöbetlerinin acısını gidermek için kullandığı ilaçların daha az etkili olduğunu söylemişti. Rio Paralimpik Olimpiyatları'nda Associated Press'e verdiği röportajda bazı geceler sadece 10 dakika uyuyabildiğini vurgulayan Belçikalı sporcu, sporun kendisini hayatta tuttuğunu kaydetmişti. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Orta Doğu’nun en güçlü orduları listesi yayınlandı
Orta Doğu’nun en güçlü orduları listesi yayınlandı