Naim Süleymanoğlu son yolculuğuna uğurlandı! Cenazede çarpıcı an... (Naim Süleymanoğlu kimdir?)

Dün hayata gözlerini yuman Türk sporunun efsane ismi milli halterci Naim Süleymanoğlu, bugün Fatih Cami'nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu'nun cenazesi Fatih Camii'ne getirildi.

28 Eylül’den bu yana tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sporunun efsane ismi Naim Süleymanoğlu (50) için bugün Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenleniyor.

Öğle namazını müteakip düzenlenecek tören öncesi Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu camiye getirildi. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım da katılıyor.

Tabutun üzerine altın madalya kazandığı bir müsabaka sonrası çekilmiş fotoğrafının konulduğu ve fotoğrafın üzerinde “Kalbimizdesin” yazıldığı görüldü.

LEONİDİS DE GELDİ, TABUTUNA ÖPEREK VEDA ETTİ

Süleymanoğlu'nun en önemli rakibi olan Yunan halterci Leonidis de cenazeye katıldı.

Tabutun başında bir süre bekleyen Leonidis, ardından Süleymanoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutunu öperek ona veda etti. Bu sırada duygusal anlar yaşandı.

DOSTUMU KAYBETTİM... EŞİ YOKTU'

Naim Süleymanoğlu’nun sporculuk yıllarında “ezeli rakibi” Yunan Valerios Leonidis Hürriyet’e konuştu. Leonidis “Naim’in öldüğü haberini duyunca yıkıldım. Ben büyük bir dostumu, dünya da çok büyük bir sporcuyu kaybetti. Öldüğüne hâlâ inanamıyorum” dedi. Leonidis, halteri bıraktıktan sonra Naim ile pek çok kez görüştüklerini, iyi dost olduklarını, Türk ve Yunan halklarının dostluğu için de birlikte etkinliklerde bulunduklarını belirtip, “Dünyanın en iyi sporcusu idi. Dünyada bir eşi yok. Bundan sonra da gelir mi? Çok zor” dedi.

Halterdeki başarısını Naim Süleymanoğlu ile rekabeti sayesinde sağladığını da söyleyen Leonidis, şöyle konuştu:

“Naim, benim bir için Tanrı’nın bir hediyesi idi. Onunla olan rekabet yüzünden hep daha fazla çalıştım. Müthiş bir rakipti. O olmasaydı ben de bu kadarını başaramazdım. Biraz Tükçe biliyorum. Allah rahmet eylesin”.

Yunan haber siteleri Süleymanoğlu’nun ölümünü “Halter tarihinde adını altın haflerle yazdıran cep Herkül öldü” , “Feryat... Süleymanoğlu gitti...”, “Halterin efsanesi öldü” ve “Büyük bir yıldız söndü” başlıkları ile duyurdular.

BAKAN OSMAN BAK: O BİR EFSANEYDİ

Naim Süleymanoğlu'nun cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, " O bir efsaneydi. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ise, "Spor dünyası için çok değerli bir insandı. Hepimizin başı sağ olsun. Ailesine sabırlar diliyoruz. Mekanı cennet olsun" diye konuştu.

İLGİLİ HABER Naim Süleymanoğlu kimdir Sekai'nin babası mı? Sekai kimdir? Naim Süleymanoğlu kimdir Sekai'nin babası mı? Sekai kimdir?

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İşte şehitlerin kimlikleri...
İşte şehitlerin kimlikleri...