Muğla Fethiye Bodrum Marmaris Köyceğiz otelleri

Yaz aylarının en çok tercih edilen illerinden biri olan Muğla, masmavi denizi ve doğal güzellikleriyle tatilcilere unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. Muğla'nın neredeyse her yeri tatil cenneti.

 Datça'dan Fethiye'ye, Bodrum'dan Köyceğiz'e; tarihi, doğası, misafirperver Ege insanı, mavi bayraklı plajları, yemekleri ve daha saymakla bitmeyen güzellikleriyle Muğla'nın en çok rezervasyon alan 9 tatil beldesini listeledi.

1 - Bodrum

Türkiye'nin gözde tatil beldesi Bodrum, Neredekal.com kullanıcıları tarafından en çok aratılan ve otelleri incelenen yer oldu. Bodrum'da konaklama içinse tatilcilerin hem bütçelerine hem de zevklerine uygun binlerce tesis hizmet vermekte. Bu durum da haliyle Bodrum'u en çok tercih edilen tatil noktası olarak üst sıralara taşıyor. Konaklama çeşitliliğinin yanı sıra Bodrum; harika koyları, mavi bayraklı denizi, adrenalin dolu su sporları, ulaşımdaki rahatlığı ve sabahın ilk ışıklarına kadar süren eğlenceli gece hayatı ile de tatilcileri cezbediyor.

2 - Marmaris

Bodrum'dan sonra listenin en çok talep gören destinasyonu Marmaris. Marmaris otel alternatifleri ile de Bodrum'u aratmıyor. Tatilcilerin bütçesi ne olursa olsun mutlaka bir konaklama tesisi bulabilecekleri Marmaris; denizi, gezilip görülecek yerleri, sakin koyları ile sadece yaz aylarında değil bahar aylarında da tatilcilerin gözdesi.

3 - Köyceğiz

Köyceğiz, Muğla'nın yine en çok rezervasyon alan tatil beldelerinden biri olarak listede yer alıyor. Doğa ile denizin iç içe geçtiği Köyceğiz, Muğla'da dört mevsimi de aynı ayda yaşamak isteyenlerin tercihi. Tatilciler Köyceğiz'in kayak pistlerinde kaydıktan 15 dakika sonra denize girmenin keyfini yaşıyor. Dereleri, kanyonları, rengarenk açmış çiçekleri, Sandras Dağı ve Yuvarlakçay'ıyla Köyceğiz, Muğla'nın Bodrum ve Marmaris'ten sonraki en popüler yeri. Büyük otellerden ziyade bölgede talebi karşılamaya yetecek kadar küçük otel bulunuyor ve bugünlerde bir hayli fazla rağbet görüyor.

4 - Datça

Can Yücel'le özdeşleşmiş olan Datça, yaz aylarının tatilciler için vazgeçilmez destinasyonları arasında olduğunu bizlere gösterdi. Yeşilin kralı, mavinin kıyısı Datça eski ve yeni olarak ikiye ayrılıyor. Eski Datça evlerinin sıralandığı Arnavut kaldırımlı sokakta gezmek, berrak sularda yüzmek ve birbirinden leziz yöresel ürünleri tatmak tatilcilerin aklını başından uçuracak kadar keyifli. Burada tatil yapmak isteyenlerin konaklama tercihi ise daha çok küçük oteller kategorisinde sıralanan butik otellerden yana.

5 - Dalyan

Hep filmlerde görülen sazlıkların arasında teknelerin süzüldüğü sahneler, dev bir labirentte geziyormuş hissi yaratan yer Dalyan. Kral Kaya Mezarları'na, doğa harikası İztuzu Plajı'na ev sahipliği yapan Dalyan, tarihi dokusu ve incecik altın sarısı kumlara sahip plajıyla, doğa ile iç içe tatil yapmak isteyenlerin mekanı. Tatilcilerin Dalyan'da konaklama tesisleri ararken en çok ilgi gösterdiği kategori de apart oteller ve butik oteller.

İLGİLİ HABER Kıbrıs otelleri tatil fırsatları ve pansiyon fiyatları Kıbrıs otelleri tatil fırsatları ve pansiyon fiyatları

6 - Bozburun

Bozburun Yarımadası, doğa ile kucak kucağa sakin bir tatil arayanların ilk tercihi. Etrafı çam ormanlarıyla ve masmavi bir denizle çevrili yer olan Bozburun'da tatilciler doyasıya yüzüp, güneşin tadını çıkarmanın yanı sıra günübirlik mavi turlara, doğa yürüyüşlerine, cip safari ve su altının güzelliklerini keşfetmek için dalış etkinliklerine katılmayı tercih ediyor. Mavi tur teknelerinin de uğramadan yola devam etmedikleri Bozburun'da tatilcilerin konaklamada tercihi yoğunlukla bölgedeki küçük ve samimi tesisler.

7 - Mazı

Uygun fiyatlı konaklama alternatifleri ve harika denizi ile tam dinlenmelik bir tatil arayanların yeri Bodrum'a bağlı Mazı. Yemyeşil ormanların sarmaladığı küçük tatil otellerinin bir tarafı doğa, bir tarafı deniz. Huzurlu atmosferi, kalabalıktan uzak plajları ile Mazı, doğaseverlerin ve çadır kampçılarının en sevdiği yer.
8 - Söğüt

Marmaris'e yakın ama bir o kadar kendi halinde bir yer Söğüt. Ege ve Akdeniz suların birleşme noktasında olan Marmaris Söğüt Köyü, iki bölgenin de çeşitliliğini bünyesinde barındırıyor. Biraz Akdeniz'de biraz da Ege'de tatil yapmak isteyen tatilcilerin en çok aradığı destinasyonlar arasında karşımıza çıkıyor. Söğüt'e gelen tatilcilerin sahil restoranlarında otlarla hazırlanan mezelere leziz Akdeniz balıkları eşlik ediyor.

9 - Selimiye

Selimiye, denizin kayalarla kucaklaştığındaki sese, ateş böceklerinin yıldızlara karıştığı gökyüzüne, meltemlerin teninizi okşadığı sahillere ev sahipliği yapıyor. Selimiye, dünyadan bir yer ama bir o kadar da değil. Hem ekonomik hem konforlu konaklama alternatiflileriyle tatilcilerin Muğla'da en çok aradığı ve ilgilendiği yer.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Sıla'nın 9 ayda yaşadığı akıl almaz değişim
Sıla'nın 9 ayda yaşadığı akıl almaz değişim