Michael Rubin kimdir? Dolar açıklaması

Eski Pentagon yetkililerinden Michael Rubin’in dolar ile ilgili yaptığı yorum tekrardan gündeme geldi. Rubin, doların 5TL olacağını söylemişti.

Eski Pentagon yetkililerinden Michael Rubin geçtiğimiz haftalarda doların 5TL olacağını ifade etmişti. Doalrın dün 4.92'yi görerek rekor kırmasından sonra gözler tekrar Rubin'e çevrildi.

Merkez Bankası’nın geç likidite penceresi borç verme faiz oranını yüzde 13,5’ten 16,5’e yükseltmesiyle dolar 4.55’e gerilemiş ve bir süre durgunluk yaşamıştı. Şu sıralarda ise 4.70 civarında geziyor.

Rubin, geçen hafta paylaştığı mesajında “1 dolar 5 TL ne zaman olur? Haftaya? 1 dolar 10 TL hemen secimden sonra mi olacak? Erdogan'in cehaleti ve egosu Turk halkinin alim gucunu ve ekonomik birikimlerini bitiriyor” ifadelerini kullamıştı.

İşte o mesaj

Michael Rubin Kimdir?

Michael Rubin (d.1971). Amerikan Girişim Enstitüsü ("American Enterprise Institute") adlı kuruluşta çalışmaktadır. Ayrıca Amerikan Donanması Askeri Akademisinde (Naval Postgraduate School) öğretmenlik ve Amerika'da yayınlanan Middle East Quarterly (Ortadoğu bülteni) dergisinin editörlüğünü yapmaktadır.

Philadelphia'da doğan Rubin, lisans çalışmalarını biyoloji dalında yapmasına rağmen, 1999'da tarih dalında Yale Üniversitesinden doktora derecesini aldı. "Modern İran'ın İnşaası 1858-1909: Haberleşme, Telgraf ve Toplum" adlı doktora tezi çalışması ile Yale Üniversitesinden ödül aldı. 1999-2000 yılları arasında sivil düşünce kuruluşu olan "Washington Institute for Near East Policy"de çalıştı.

Yale Üniversitesinde, İsrail'de Kudüs İbrani Üniversitesi'nde ders verdikten sonra, 2000 ve 2001 yıllarında Çekiç Güç uygulaması sırasında Irak Kürdistan Özerk Bölgesinde Süleymaniye, Selahaddin ve Dohuk Üniversitelerinde hocalık yaptı. 2002 ile 2004 yılları arasında Amerikan Savunma Bakanlığında İran ve Irak konusunda danışmanlık yaptı. Bağdat'ın düşmesinden sonra, 2003 ve 2004 yıllarında Irak'taki Koalisyon İşgal Yönetiminde görev aldı.

Rubin'in, Washington Post, The New York Times, The Wall Street Journal, The New Republic, National Review, ve The Weekly Standard adlı gazete ve mecmualarda Türkiye, Irak, İran'la ilgili yazıları yayınlanmaktadır.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Doktorların tavsiye ettiği en önemli 5 egzersiz...
Doktorların tavsiye ettiği en önemli 5 egzersiz...