MHP'nin Meclis Başkanı adayı belli oldu - Celal Adan kimdir?

Meclis Başkanlığı için başvurular bugün itibarıyla başladı. MHP, seçimlerdeki adayının İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan olduğunu duyurdu.

MHP'nin TBMM Başkanı seçimlerinde aday göstereceği isim belli oldu.

İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, partisinin Meclis Başkanı adayı olarak gösterildi.

Bu ay yapılacak seçimlerde CHP, İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel'i HDP ise Hakkari Milletvekili Selma Irmak'ı aday olarak belirlemişti.

AK PARTİ AÇIKLAMADI

AK Parti ise görev süresi 22 Kasım'da dolacak TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın koltuğu için henüz bir isim açıklamadı.

5 GÜN ADAYLIK BAŞVURUSU

Meclis Başkanlığı için adaylık başvuruları 12 Kasım'da başlayarak ve 5 gün sürecek. Seçimler ise 17-21 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

4 TURDA YAPILACAK

4 turda yapılacak seçimlerde ilk 2 turda 367 oy aranıyor. Üçüncü tura kalınması durumunda 276 salt çoğunluk aranacak. Son turda ise en yüksek oyu alan iki adaydan biri başkan seçilecek.

CELAL ADAN KİMDİR?

Celal Adan 10 Eylül 1951 tarihinde Tutak, Ağrı'da dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu memleketinde tamamlayan Adan, Erzurum Yatılı Lisesi'nden mezun oldu. Lise mezuniyetinin ardından İstanbul Üniversitesi'nde eğitimine devam eden Adan, burada Orman Fakültesi'nden mezun oldu. İMPA A.Ş. ve İNMAŞ Limited Şirketini kurdu ve yöneticiliğini yaptı. 21. dönem DYP ve 24.ve 25. dönem MHP İstanbul Milletvekiliği görevinde bulundu. 26. dönemde yeniden İstanbul milletvekili seçildi. Türkiye-İtalya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı. Orman Yüksek Mühendisi, İMPA A.Ş. ve İNMAŞ Limited Şirketi sahibi ve yöneticisi olan Celal Adan, halen MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  5 adımda kilo vermenin bilimsel formülü
5 adımda kilo vermenin bilimsel formülü