Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye yardıma hazır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gece Irak'ta meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremin ardından yaptığı açıklamada, Iraklı depremzedelere yardıma hazır olduklarını söyledi.

Çavuşoğlu, Irak'ın halepçe kenti yakınlarında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye, Iraklı depremzedelere arama kurtarma ekibi ve insani yardım göndermek için hazır bekliyor. Dualarımız Iraklı kardeşlerimizle beraber." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ın Irak'taki depreme ilişkin bilgi notunu da paylaştı.

Yıldız'ın bilgi notunda, 21.18'de Halepçe'nin 32 kilometre güneybatısında meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin Bağdat, Süleymaniye ve Erbil'de de hissedildiği ancak büyükelçilik çalışanlarına ve yerleşkeye zarar gelmediği belirtildi.

Irak'ta bulunan veya Irak'ta yakınlarına ulaşamayan vatandaşlar için Büyükelçilik ile Erbil Başkonsolosluğunun iletişim bilgilerinin sosyal medya hesaplarından duyurulduğu bildirilen bilgi notunda, Irak Kızılay Başkanı Yasin Ahmet Abbas ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi Irak Delegasyonu Başkanı Katharina Ritz ile görüşen Yıldız'ın "ihtiyaç halinde afad ve Kızılay aracılığıyla her türlü yardıma hazır olunduğunu" aktardığı ifade edildi.

Büyükelçi Yıldız'ın, Türkmen soydaşların durumu hakkında, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi ile de temasa geçtiği kaydedilen bilgi notunda, Salihi'nin "Kerkük'ün eski mahallesindeki bazı binalarda hasar oluştuğuna dair haberler aldığını, ancak can kaybına ilişkin bir bilgisinin olmadığını" söylediği bildirildi.

Notta, Yıldız'ın, Abbas, Ritz ve Salihi ile temasta kalacağı, depremin sonuçları hakkında ilave bilgi ulaşması halinde arz edeceği bilgisine yer verildi. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Akıllı telefonlar içerisinde en hızlı olan belli oldu...
Akıllı telefonlar içerisinde en hızlı olan belli oldu...