Metin Yüksel şehadetinin 40. yılında anılıyor!

Fatih Akıncılar Hareketi’nin önderi Metin Yüksel, şehadetinin 40. sene-i devriyesinde anılıyor

 Yüksel henüz 21 yaşındayken Fatih Camii'nin avlusunda şehit edilmişti. Yüksel, Milli Selamet Partisi'nin bir toplantısında aracın önünde otururken, rahmetli Necmettin Erbakan ile o dönem İstanbul İl Başkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan da aracın üzerinde aynı karede buluşmuştu.

Fatih Akıncılar Hareketi’nin önderi Metin Yüksel bundan tam 40 yıl önce Fatih Camii'nin avlusunda cuma namazı sonrasında düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit edildi.

Merhumun naaşı o gün Fatih Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’ne defnedilmişti.

Çağımızın yetiştirdiği ender isimlerden olan Molla Sadrettin Yüksel’in oğlu olan Metin Yüksel gençliğini davasına adamıştı.

İslâmi hareket içindeki şuuru, uyanıklığı ve aktivitesiyle dikkat çeken Yüksel, Milli Türk Talebe Birliği’nde (MTTB), Akıncılar Hareketi’nde ve Milli Gençlik Vakfı’nda (MGV) aktif olarak rol almıştı.

O günlerde çekilen bir fotoğraf karesinde kamyonun önünde görülen Metin Yüksel ile aynı karede gelecekte Türkiye'yi yönetecek iki isim yer alıyordu.

Aracın üzerinde eski Başbakanlardan rahmetli Necmettin Erbakan ve hemen yanında elinde mikrofon tutan dönemin il başkanı günümüzün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunuyordu.

Geride böylesine derin izler bırakan Metin Yüksel davasına gönül verenlerce vefatının 40. sene-i devriyesinde anıldı...

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  NASA'dan Kıyamet Senaryolarına dair bir cevap ve itiraf geldi...
NASA'dan Kıyamet Senaryolarına dair bir cevap ve itiraf geldi...