Meteoroloji yağmur için saat verdi (Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?)

Meteorolojiden yapılan son hava tahminlerine göre, yurdun pek çok bölgesi soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

İstanbul'da mevsime göre son günlerde açık olan hava, yerini soğuk ve kuvvetli yağışa bırakacak. Yağışın Türkiye genelinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. İç Anadolu, İç Ege, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ve Balıkesir çevrelerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis olacak.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı bulutlu, kuzey kesimleri ile Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinin hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Balıkesir çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı, zamanla kuzey kesimleri yer yer çok bulutlu, bu gece saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Bingöl çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzeydoğusunun yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin batısında yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Şanlıurfa'nın doğu kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Erkek doğmadı diye bebeği çöpe attılar
Erkek doğmadı diye bebeği çöpe attılar