Messenger Kids piyasaya çıktı

Sosyal medya devi Facebook'un sohbet uygulaması Messenger'ın çocuklara özel hali Messenger Kids piyasaya çıktı. Uygulama ile çocukların güvenliği ve ailenin görüşmeleri denetlemesi amaçlanıyor.

Bir milyardan fazla kullanıcıya sahip sosyal medya uygulaması Facebook'tan, sohbet platformu Messenger'a yönelik yeni bir hamle geldi ve çocuklar için Messenger Kids projesi gerliştirildi.

ABD’de piyasaya çıktı

Facebook gizlilik odaklı yeni projesi ile çocuklar için konuşma platformu uygulaması için çalışmalarını sürdürüyor. Gizlilik odaklı uygulamada 13 yaşın altındaki çocuklar, sadece ebeveynlerinin izin verdiği kişilerle iletişim kurabiliyor. Uygulama ABD’de iOS’ta bugün yayına girdi. Arayüz olarak Messenger ile benzer özellikte olan uygulamadaki en önemli fark, çocuk profili oluşturulduktan sonra metin ve video sohbeti edilebilecek arkadaşlar için aile onayı gerekiyor.

Üstelik onay dahilinde standart Messenger kullanıcıları ile Kids kullanıcıları aile onayı dahilinde iletişim kurabiliyor. Böylelikle büyük ve küçük yaşlı kullanıcılar arasındaki iletişimin kopmaması da sağlanıyor.

Bir taraftan da bu girişimin gizliliğin korunmamasının yanı sıra, çocukları şimdiden Facebook kullanıcısı haline getirmek için yeni bir planlama olduğu söyleniyor. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Yıllık kazanç konusunda büyük firmaları bile geride bırakan dünyanın en zengin YouTuber'ı DanTDM
Yıllık kazanç konusunda büyük firmaları bile geride bırakan dünyanın en zengin YouTuber'ı DanTDM