Meral Akşener partisinin ismini 25 Ekim'de açıklıyor

MHP'den ihraç edildikten sonra parti kurma çalışmalarına başlayan Meral Akşener, 25 Ekim'de Ankara Nazım Hikmet Kongre Salonu'nda yeni partisinin ismini açıklayacak.

MHP'den ihraç edilen isimlerle birlikte 'muhalifler' olarak çıktıkları yolda, parti kurma aşamasına gelen Meral Akşener ve ekibi 25 Ekim'de Ankara'da düzenlenecek törenle yeni partilerini resmen duyuracak.

Akşener, 25 Ekim’de yeni partinin adı, logosu, kurucular kurulu, genel idare kurulu ve başkanlık divanı üyelerini açıklayacak. Yeni partinin vurgusunun ise milliyetçilik yerine vatanseverlik üzerine olacağı kaydedildi.

Akşener, yeni partiyle ilgili detayları Ankara Nâzım Hikmet Kongre Salonu’nda açıklayacak. Akşener ve ekibinin yaptırdığı çalışmalarda yeni partiyi oransal olarak en fazla MHP tabanının, sayısal olarak ise en fazla AKP tabanının destekleyeceği iddia ediliyor. Yeni partiyi çoğunlukla büyükşehirlerdeki seçmenlerin desteklediği de ileri sürülüyor. Partinin tüzük hazırlıkları da tamamlandı. Tüzükte milletvekili adaylarının önseçimle belirlenmesi yönünde bir madde hazırlandığı da kaydedildi.

Yerel seçimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yapılması durumunda ise Meral Akşener, öncelikle belediye başkan adayları üzerinde çalışacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki yerel seçimlerde CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Mansur Yavaş için yeşil ışık yaksa da Akşener’in de “Ankara için Yavaş’a adaylık teklif edebileceği” kulislerde konuşuluyor. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İran'da gösterilerin 7'inci gününde rejim yanlıları sokakta
İran'da gösterilerin 7'inci gününde rejim yanlıları sokakta