Malatya'da tedirgin eden olay! Alevilerin evleri işaretlendi

Malatya'da tedirginlik yaratan bir olay yaşandı. Alevi vatandaşların çoğunluklu olarak yaşadığı bir mahalledeki bazı evlerin kapı ve duvarlarına işaret konuldu.

Malatya'da Alevilerin yaşadığı bazı evlere işaret konuldu. Bu olay akıllara, bir dönem Alevilerin katledildiği korkunç olayların başlangıcını hatırlattı.

Cemal Gürsel Mahallesi’nde yaşayanlar, sabah uyandıklarında kapılarında ve duvarlarında kırmızı boyayla çarpı işareti olduğunu gördü. Mahalledeki 13 evin işaretlendiği bildirildi.

Mahallelinin ihbarı sonrası polis olay yerine gelerek inceleme yaptı. İşareti koyan ya da koyanlar polis tarafından aranmaya başlandı.

İşaretlemenin hangi saikle yapıldığı bilinmiyor.

‘Başkalarına uymak zorunda değiliz

Mahalleye gelen Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal gazetecilere şunları söyledi: “Dün akşam Alevilerin çoğunluklu olarak yaşadığı Cumal Gürsel Mahallesi’nde 13 evimiz kimliği belirsiz kişiler tarafından işaretlenmiştir. Alevi olan bu vatandaşların bundan sonraki süreçte ne tür katliamlara maruz kalacağını, ne tür şiddete maruz kalacakları şimdiden biz kestirebiliyoruz. İnançları, felsefeleri, yaşama biçimleri sürekli bir kalıba oturtulmaya çalışılan biz Aleviler, başkalarına uymak zorunda değiliz. Biz kendi inancımızı, kendi kültürümüzü yaşayacağız. Biz bu topraklarda barışı inşa etmeye çalışacağız.“ 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ülkemiz kışa girmeye hazırlanırken cennet vatanımızın en güzel kar manzaraları
Ülkemiz kışa girmeye hazırlanırken cennet vatanımızın en güzel kar manzaraları