LinkedIn'de kişisel bilgilerimizi kaptırmış!

LinkedIn içerisinde bulunan AutoFill özelliğinde bulunan bir hata yüzünden kişisel bilgilerin çaldırıldığı iddia edildi.

Son dönemlerde sürekli karşımıza çıkan Kişisel Bilgilerin legal yada illegal yollardan temine dilmesi ve kullanılması olayına bu defa LinkedIn'in adı karıştı.

LinkedIn içinde yer alan AutoFill özelliğinin, kullanıcı verilerinin çalınmasına neden olduğu açıklandı. AutoFill diğer sitelere üye olmayı kolaylaştıran bir özellik. Zararları kullanıcı verilerini koruyamamakla suçlanmakla kalmıyor tüm iş bilgilerinizi ele geçirebiliyor.
Son zamanlarda Facebook ile gündeme gelen kullanıcı verilerinin korunamaması tüm dünyada yankı getirmişti. Bu tarz haber dünyanın en büyük profesyonel sosyal ağı LinkedIn cephesinden de geldi. İddialara göre LinkedIn kullanıcı verilerini koruyamamakla suçlandı.

LinkedIn’in içerisinde yer alan AutoFill özelliği, kullanıcıların başka sitelere üye olmalarını sağlayan bir eklenti. Bu özelliği kullanarak LinkedIn'le entegre çalışan sitelerin üye formlarını, LinkedIn profil bilgilerinizle otomatik olarak tek tıklamayla doldurabiliyorsunuz ve bu da size büyük kolaylık sağlıyor.

18 yaşındaki bilgisayar korsanı çocuk tarafından AutoFill özelliğindeki güvenlik açığı kullanılarak LinkedIn kullanıcılarının tüm iş bilgilerinin ele geçirildi. Bu bilgiler arasında, e-posta adresleri, konumlar vb bilgiler bulunuyor.

Bilgisayar korsanı genç, bu durumu LinkedIn'e bildirdiğini ve bir yanıt alamadığından medyada yer verdiğini belirtti. LinkedIn ise AutoFill özelliğindeki mevcut güvenlik açığının düzeltildiğini ve kullanıcı verilerinin artık güvende olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Cem Özer neden evlendiğini buz gibi espriyle açıkladı
Cem Özer neden evlendiğini buz gibi espriyle açıkladı