Malatyaspor-Galatasaray maçın özeti ve golleri

Süper Lig'de 15. hafta müsabakasında Galatasaray liderliği kaptırmamak için Malatyaspor deplasmanından 3 puan almak için savaştı ancak sahadan 2-1'lik skorla mağlup ayrıldı.

 Spor Toto Süper Lig 16. hafta maçında Galatasaray deplasmanda Evkur Malatyaspor'a 2-1 mağlup oldu.

İlk yarıyı, 38'de Michael Pereira ve 43'te Khalid Boutaib'in golleriyle Yeni Malatya 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıda baskılı oyun oynayan Galatasaray'a 74' Badou Ndiaye'nin attığı gol yetmedi ve sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrıldı.

32 puanda kalan Galatasaray liderliği Medipol Başakşehir'e kaptırdı. Evkur Yeni Malatya ise puanını 19'a yükseltti.

Önümzüdeki hafta Galatasaray evinde Göztepe'yi konuk edecek. Yeni Malatyaspor ise deplasmanda Kayserispor ile kozlarını paylaşacak.

 

Diğer yandan, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanş maçında Sivas Belediyespor'a karşı oynamayarak kırmızı kart cezasını dolduran Bafetimbi Gomis, takımdaki yerini aldı.

Sezona Ertuğrul Sağlam yönetiminde başlayan Yeni Malatyaspor, Bursaspor maçı öncesinde tecrübeli çalıştırıcının istifa etmesiyle teknik direktör değişikliğine gitti ve göreve Erol Bulut'u getirdi. İlk 5 haftada sadece 1 galibiyet alabilen Yeni Malatyaspor, sonrasındaki 5 haftadan 3 galibiyet çıkardı. Sarı-siyahlılar, Süper Lig'de oynadığı son 5 mücadelede ise galibiyete hasret. Malatyaspor, Başakşehir, Alanyaspor, Göztepe'ye kaybederken Beşiktaş ve Akhisarspor'la berabere kaldı. 1997-98 sezonunda 1. Lig’de 3.’lüğü elde eden Malatyaspor’dan sonra şehrin Süper Lig’deki ikinci temsilcisi olan Evkur Yeni Malatya, ligde 16 puanla 13. sırada yer alıyor.

3 İSİM SINIRDA!
Cimbom’da Evkur Yeni Malatya maçı öncesi Maicon, Ndiaye ve Feghouli sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 3 futbolcu 4. sarı kartlarını almaları halinde ilk yarının son maçında Göztepe önünde forma giyemeyecek. Ligde 32 puanla lider durumda bulunan Sarı-Kırmızılı ekipte, sakatlıkları bulunan Mariano, Tolga ve Latovlevici bugün kadroda yer alamayacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Bir dönem Yeşilçam'ın aranan çocuk oyuncusuydu... Büyüdükten sonra hem kendi hem mesleği değişti...
Bir dönem Yeşilçam'ın aranan çocuk oyuncusuydu... Büyüdükten sonra hem kendi hem mesleği değişti...